Miedema Shirt

Miedema Shirt

We staan er misschien niet helemaal bij stil, maar over iets meer dan een maand begint alweer het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk. En als het aan ons ligt wordt Vivianne Miedema daar de sterspeelster van het toernooi. Al zal ze daar ook alles aan doen, want wat maakt de spits van de Oranje Leeuwinnen dit seizoen grootse indruk.

Miedema scoorde dit seizoen al 20 keer in achttien wedstrijden in de Engelse WSL, de Women’s Super League. Daarmee mag de aanvalster zichzelf op dit moment topscorer van de competitie mag noemen. Bovendien gaf ze ook nog eens 10 assists in het voetbalshirt van Arsenal. En als zelfs Johan Derksen onder de indruk is van het spel van Miedema dan weet je dat het goed zit. Al is de bromsnor niet de enige die Miedema hoog heeft zitten.

Speelster van het jaar in Engeland

Want net als Virgil van Dijk bij de heren werd Miedema bij de dames verkozen tot beste speelster van het jaar. Dat gebeurde bij het gala van de Engelse spelersvakbond PFA en dat is nogal een prijs. Zo waren er bij de heren slechts vier Nederlanders die de prijs wisten te winnen: Ruud van Nistelrooy, Dennis Bergkamp, Robin van Persie en nu dus Virgil van Dijk. Bondscoach Ronald Koeman liet dan ook weten trots te zijn op zowel de Liverpool-speler als Vivianne Miedema, terwijl Johan Derksen op zijn beurt aangaf tijdens de aflevering van Veronica Inside dat hij het niveau van de Engelse damescompetitie “heel behoorlijk” vindt.

Net zo mooi als het EK 2017?

Intussen hoopt Miedema nog kampioen te worden met het dameselftal van Arsenal en daarna wacht een nieuwe uitdaging: het WK in Frankrijk. In een poule met Kameroen, Nieuw-Zeeland en Canada liggen er zeker kansen om ook in het Oranje shirt hoge ogen te gooien. En met een veelscorende spits als Iedema hopen we op net zo’n mooi toernooi als het EK 2017. Dit zou wel eens een heel mooi jaar kunnen worden voor het Nederlandse voetbal. En het Miedema shirt zou zomaar eens kunnen uitgroeien tot een ware klassieker.

Gerelateerde producten

Klantbeoordeling 8.5

15621 beoordelingen