Manchester City Thuisshirt 2019-2020

Manchester City Thuisshirt 2019-2020

Hoewel het al even bekend was, zal het voor veel voetbalfans toch een gek beeld zijn geweest: het nieuwe Manchester City thuisshirt 2019-2020 is niet van Nike, maar van Puma. Het Duitse sportmerk vervangt namelijk het Amerikaanse Nike als sponsor. En wie de voetbalmode een beetje in de gaten houdt, weet dat de collecties van Puma ook hartstikke gaaf kunnen zijn (denk alleen maar al aan Borussia Dortmund, Arsenal en Italië bijvoorbeeld). Dit is het tenue waarin de Engelse kampioen de wedstrijden zal spelen in de Premier League, de FA Cup en de Champions League thuisduels. Zal het Pep Guardiola dit keer wel lukken om de finale te bereiken van het miljoenenbal? 

Manchester City thuisshirt 2019-2020

Wat opvalt is dat dit nieuwe Manchester City thuisshirt zomaar een shirt van pakweg 10 seizoenen geleden had kunnen zijn. Erg flitsend is het allemaal niet, maar dat neemt niet weg dat het er gewoon keurig uitziet. Volgens Puma en de club is het shirt een eerbetoon aan de stad Manchester. Deze stad staat namelijk bekend om een industriestad en de katoenfabrieken maken een belangrijk onderdeel uit van de geschiedenis. Het voetbalshirt is (logischerwijs) lichtblauw van kleur en kent een opvallend golfachtige patroon. Deze golven verwijzen naar de weefgetouwen uit de lokale katoenfabrieken. Tja, kom er maar op. Het is in elk geval wel leuk gevonden. Het logo van de nieuwe kledingsponsor vinden we op de rechterborst en is paars. In de band over de schouders zien we het Puma logo, terwijl het logo van de hoofdsponsor over het midden van het shirt te vinden is. Wie goed oplet ziet ook een subsponsor op het shirt prijken. Het logo van subsponsor Nexen Tire vinden we op de linkermouw. Op de linkerborst prijkt het logo van City en daaronder staat weer de tekst 125 years wat uiteraard weer een verwijzing is naar het aantal jaren dat de club bestaat.  

Manchester City thuis shirt 2019-2020

Manchester City thuistenue 2019-2020

Het nieuwste voetbaltenue van The Citizens kent uiteraard ook nog een aantal andere details. Zo vinden we aan de binnenkant van de hals een taping in de kleur lichtblauw. Deze is ook te zien aan de achterkant van het voetbalshirt en hier is ook de alom bekende afkorting en bijnaam van de club verwerkt: City. Het thuistenue wordt aangevuld met een wit voetbalbroekje dat aan de onderkant een paarse band kent. Diezelfde kleur is gebruikt voor het Puma logo. De kousen zijn weer wit en lichtblauw van kleur en hebben een verwijzing in de kenmerkende paarse kleur. En da’s best een bijzondere combinatie als je het ons vraagt.

Manchester City thuis-shirt 2019-2020

Manchester City voetbalshirt kopen?

Sowieso zou de aanwezigheid van supersterren als Kevin de Bruyne, Kun Agüero, Gabriel Jesus en Leroy Sané al reden moeten zijn om het shirt aan je collectie toe te voegen. Dat het voetbalshirt ook kan worden voorzien van shirtbedrukking maakt het helemaal compleet. Zo kan je in onze collectie non-branded voetbalshirts van Manchester City je eigen naam laten opdrukken. Tegelijkertijd geniet je van een officieel product van de club, maar betaal je niet de hoofdprijs doordat er geen duur merklogo aan verbonden is. Lijkt jou dat wel wat? Dan ligt het Manchester City thuisshirt 2019-2020 speciaal voor jou klaar.

Klantbeoordeling 8.6

13229 beoordelingen