Manchester City Thuisshirt 2016-2017

Manchester City Thuisshirt 2016-2017

De nieuwe trainer Pep Guardiola heeft de taak om voor de derde keer de Engelse landstitel naar Manchester te halen. Naar het Etihad Stadium welteverstaan. Het gaat gebeuren in een nieuw shirt dat even blauw is, maar mooier is dan alle voorgaande edities. Het Manchester City thuisshirt 2016-2017 is gelanceerd onder het goedkeurend oog van Guardiola en de fans van ‘City’. Het nieuwe shirt van Manchester City is namelijk positief ontvangen en ook voor de neutrale fan een lust voor het oog. Het nieuwe shirt kent de traditionele lichte clubkleuren, maar heeft wel een nieuw logo. Samen met kledingsponsor Nike is het shirt op de markt gebracht. Vanaf het einde van de zomer zal het shirt voor het eerst tijdens een officieel duel in gebruik worden genomen, als de Engelse Premier League weer van start gaat. Verder zal het nieuwe shirt worden gebruikt voor de thuiswedstrijden in de FA Cup, League Cup en de felbegeerde Champions League. We vertellen je graag meer over het Manchester City shirt voor komend seizoen.

Manchester City thuisshirt 2016-2017

‘The Sky Blues’. De club uit Noord-Engeland maakt de bijnaam meer dan waar. Het nieuwe Manchester City thuisshirt is zoals elk seizoen licht blauw en beschikt over de zogenaamde navy blauwe accenten. Deze zijn geïnspireerd door het nieuwe clublogo, die vanaf dit seizoen in gebruik is genomen. Het grootste oppervlak van het City thuisshirt is licht blauw, terwijl mouwen weer volledig navy blauw zijn. Deze kleur zien we tevens terug in de strip, die zowel in de zijkanten van het shirt, als aan de achterkant van de crew neck is verwerkt. Aan de achterzijde zien we op de kraag de prachtige bijnaam, die misschien nog wel meer kracht uitstraalt dan de volledige clubnaam: ‘CITY’. De binnenkant van beide mouwen is voorzien van een speciale tekst: 'EST 1894’ verwerkt. Deze tekst verwijst uiteraard naar het jaar dat de club werd opgericht. Hoewel de club in eerste instantie in 1880 al werd opgericht als St. Marks, was 1894 het jaar dat de club officieel in de vorm van Manchester City zou doorgaan.

Manchester City shirt voor 2016-2017

Het verhaal achter de logo’s

Manchester City shirt 2016-2017

Opvallend is het nieuwe clublogo. Deze heeft niet alleen een nieuwe uitstraling gekregen, maar bevat ook datzelfde oprichtingsjaar. Het logo is te zien op borsthoogte en wel aan de linkerkant. De gekoesterde clubkleuren komen op hun beurt ook weer aan bod in het nieuwe logo: licht blauw, navy blauw en wit. Daarnaast zien we, net als in het oude logo, ook weer een schip, die in de gouden kleur meteen opvalt. Terwijl het schip symbool staat voor het Manchester Ship Canal, het kanaal dat door de stad loopt en uitkomt in de Ierse zee, symboliseren de drie licht blauwe banen, de drie rivieren die door de stad lopen. Ter volledige informatie: deze rivieren luisteren naar de namen de Irwell, de Irk en de Medlock. Verder mag ook het logo niet worden vergeten van het sportmerk. Het Nike logo is in het navy blauw terug te zien en staat aan de rechterkant. De kledingsponsor is nog niet zo heel lang verbonden aan de club, pas sinds 2014. Het contract met Nike loopt in ieder geval nog tot 2020 door. Tegelijkertijd zien we over het midden van het nieuwe Manchester City shirt het logo van de hoofd- en shirtsponsor Etihad Airways. Deze relatie gaat al iets langer terug, tot 2009.

Manchester City thuistenue 2016-2017

Het thuistenue van Manchester City wordt op gepaste wijze afgemaakt. Zo blauw als het thuisshirt is ook het voetbalbroekje. Qua kleurgebruik is deze identiek aan het shirt. Aan de zijkant loopt de navy blauwe lijn, terwijl de beide logo’s in omgekeerde volgorde op het broekje staan afgebeeld. Het Nike logo staat ditmaal rechts en het Manchester City logo staat links. Het shirt en de shorts zorgen gezamenlijk voor een gaaf effect. Omdat de blue navy streep al in het shirt is verwerkt, ontstaat er een vloeiende overgang tussen beide onderdelen. Als de speler beweegt accentueren deze lijnen de actie van de voetballer. Daarnaast staat deze strip erom bekend dat er meer ventilatie plaats vindt. Als een speler een snelle beweging maakt rekt deze strip zich uit en ontstaat er een blauwe tint. De sokken staan met de witte kleur in contrast met de twee bovenste onderdelen, maar zijn minstens net zo flitsend. Zowel het Nike logo als de naam ‘CITY’ zijn verwerkt in de lichte kousen. Deze verwijzingen zijn eveneens in de navy blauwe kleur en zijn terug te vinden op beide sokken. Als we de sokken omdraaien dan zien we flitsende strepen, in dezelfde donkere kleur. Net als alle collecties van Nike, is ook het shirt van Manchester City voorzien van de ‘Nike Dri Fit technology’. Het sportmerk claimt via deze techniek te zorgen voor een verbeterde verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. Die uiteraard ten goede moeten komen van de fysieke toestand en prestaties van de drager. Het zal nodig zijn, met de moordende concurrentie in de Engelse top.

Manchester City nieuw shirt 2016-2017

Manchester City ‘authentic’ voetbalshirt 2016-2017

De zogenaamde ‘authentic’ versie is het shirt dat de voetballers ook daadwerkelijk dragen als ze het veld betreden. Voor het thuistenue voor 2016-2017 geldt dat wereldsterren als Sergio Agüero, İlkay Gündoğan, Kevin de Bruyne, David Silva en Vincent Kompany het shirt zullen dragen. Omdat de ‘transfer window’ officieel geopend is, valt nu ook te melden dat aanvaller Nolito en talent Oleksandr Zinchenko daar bijgekomen zijn. Het verschil tussen de authentic variant en de standaard versie is dat het voetbalshirt is uitgerust met de Vapor technologie. Deze technologie is het resultaat van vergaand onderzoek door het merk, waarbij het shirt ademend moest zijn, maar vooral niet te doorzichtig. Het resultaat is deze nieuwe technologie, die de snelheid van het spel moet bevorderen. De technologie bevat op zijn beurt ook weer de zogeheten AerowSwift. AerowSwift staat voor een shirt dat 10% lichter is, 50% meer stretch en 20% sneller transpiratie afvoert dan zijn voorgangers. Dit betekent dat het nieuwste shirt van ‘The Citizens’ 25% sneller droogt dan shirts uit voorgaande seizoenen.

Manchester City shirt voor seizoen 2016-2017

Manchester City voetbalshirt 2016-2017 kopen?

Ten opzichte van vorig seizoen is het Manchester City thuisshirt 2016-2017 wat ons betreft een flinke vooruitgang. Daar waar het vorige shirt nogal karakterloos was, is de nieuwe editie sportief en visueel aantrekkelijk. Met de speciale authentic variant wordt het shirt helemaal een voetbal item van het hoogste niveau. Voor alle fans van de club die toch op zoek zijn naar een alternatief heeft Voetbalshirtskoning een handige uitkomst. Onze Manchester City fan shirts zijn namelijk een stuk goedkoper en beschikbaar voor elke fan van de club. Met een ruim aanbod voor zowel kids als volwassenen en een eenvoudig bestelproces heb jij jouw exemplaar snel in huis. Daarbij kun je ook nog eens kiezen om het shirt te laten bedrukken met de naam en rugnummer van jouw favoriete speler. Ook als je het moeilijk vindt om een keuze te maken uit de vele supersterren, bieden we de mogelijkheid om je eigen naam te laten opdrukken. Wij zijn namelijk fan van de Premier League en Manchester City blijkt toch elk jaar weer één van de kanshebbers. Reken jij op het Engelse kampioenschap? Doe dat dan in jouw eigen fanshirt van Manchester City!

Klantbeoordeling 8.6

9408 beoordelingen