Bayern München Thuisshirt 2016-2017

Bayern München Thuisshirt 2016-2017

Bayern München is één van die clubs die het nieuwe shirt altijd onder wereldwijde aandacht aan de pers en fans presenteert. Behorend tot misschien wel de drie beste clubs van de wereld, zijn de schijnwerpers altijd op München gericht. Tijdens de lancering van het Bayern München thuisshirt 2016-2017 was dat niet anders. Samen met de eveneens Duitse kledingsponsor Adidas is het thuisshirt inmiddels gepresenteerd aan de wereld. Het brede publiek heeft dan ook al kennis gemaakt met het nieuwe shirt van Bayern München. Op 14 mei speelde Bayern München in de thuiswedstrijd tegen Hannover 96 voor het eerst in het nieuwe thuisshirt. De eindstand daarbij bedroeg 3-1 in het voordeel van Bayern, dus de eerste vooruitzichten zijn gunstig gestemd. Het nieuwe Bayern München thuisshirt 2016-2017 zal ‘FC Hollywood’ dragen tijdens de duels in de Bundesliga, DFB Pokal en Champions League-thuiswedstrijden. De Allianz Arena is daarbij het toneel met 75.000 fans als publiek. En het eerste oordeel over het nieuwe shirt? Vrij degelijk en niet bepaald kleurrijk. We bespreken het shirt graag met je hieronder in ons blogartikel van vandaag. Daarin onder meer aandacht voor het Adidas Climacool systeem en de clubleus die we aan de achterkant van de kraag terugzien.

Bayern München thuis shirt 2016-2017

Hij is uiteraard rood. Het nieuwste thuisshirt van Bayern München. Het Bayern München thuisshirt 2016-2017 wordt over de gehele voorkant ingevuld door dunne horizontale strepen. Deze gebruikte strepen worden ook wel eens aangeduid als ‘pinstripes’. Het voetbalshirt van Bayern heeft verder veel witte details. Dit zien we terug in de authentieke polo kraag, de bies aan de onderkant van de mouwen, het sponsorlogo en de drie Adidas strepen. Laatstgenoemde strepen lopen voor het eerst langs de zijkanten van het shirt, in plaats van over de mouwen en schouders. Het is een nieuwe koers die Adidas inzet en hopen ook zal blijven herhalen in de toekomst. Zo zagen we dezelfde aanpassing ook al bij de shirts van Ajax, Juventus, AC Milan en Feyenoord. De kledingsponsor is ook op borsthoogte weer terug te zien, aan de rechterkant. Links staat het logo van de club, met daarboven vier gouden sterren. Deze gouden sterren zijn een verwijzing naar de 26 landstitels die de club sinds 27 februari 1900 heeft weten binnen te slepen. De vier sterren zijn overigens ook het maximum aantal sterren in Duitsland. Een Duitse club mag vier sterren boven het logo laten zetten, als het meer dan 20 keer kampioen is geworden. Het lijkt haast een kwestie van tijd voordat de 30e landstitel wordt binnengesleept, maar meer sterren zal het dus niet opleveren. Het logo van shirtsponsor Telekom staat over het midden van de shirt in horizontale richting. Met de Duitse club, Duitse shirtsponsor en Duitse hoofdsponsor is het voetbalshirt een oer-Duits editie geworden. Inhakend op dit Duitse karakter; de leus van de club (Mia San Mia - Wij zijn wie we zijn) is te vinden aan de achterkant, op de traditionele polo kraag. Deze clubleus klinkt alles behalve Duits en is dan ook een zin in het regionale dialect, het Beiers. Aan de achterkant van het shirt zien we ook de clubnaam in het groot afgedrukt: Bayern München. Het oogt fraai en weet meteen de toon te zetten.  

Bayern München Thuisshirt seizoen 2016-2017

Bayern München thuistenue 2016-2017

Het nieuwste tenue van Bayern München heeft sinds lange tijd weer een wit voetbalbroekje. De laatste keer dat er een wit broekje werd gebruikt, dateert alweer van 11 seizoenen geleden: het seizoen 2005-2006. De logo’s zijn wel weer in het rood. Het broekje is daarmee precies het tegenovergestelde van het shirt. Het clublogo zien we aan de rechterkant, net als de vier gouden sterren. Het Adidas logo staat aan de achterkant van het broekje. De Adidas trademark strepen zijn in het rood en lopen in verticale richting over de zijkanten van het broekje. De voetbalsokken van Bayern zijn rood geworden, maar beginnen aan de bovenkant nog wel met een witte balk. De witte kleur zien we ook terug in de verwijzingen op de sokken zelf. In dit geval gaat dat om het logo van Adidas en de initialen van de club, ‘FCB’. Het Adidas logo staat daarbij aan de achterkant en de initialen aan de voorkant van de sok. De nieuwste Bayern München voetbalshirts voor 2016-2017 zijn door Adidas tevens voorzien van het Adidas Climacool systeem. Via langdurig onderzoek is tot deze samenstelling gekomen, die de prestaties van topsporters uiteindelijk moet verhogen. In de praktijk betekent dit meer verkoeling, een betere ventilatie en een snellere vochtafvoer. En dat zullen ze met het aanvallende spel dat de club speelt, hard nodig hebben in München.

Bayern München Thuisshirt nieuw seizoen 2016-2017

Bayern München voetbalshirt kopen?

Bayern München Thuisshirt voor 2016-2017

Op 14 mei jongstleden werd dus al voor de eerste keer afgetrapt in het nieuwe shirt. Een speler die het nieuwe Bayern München thuisshirt 2016-2017 nog niet heeft kunnen dragen is onze eigen Arjen Robben. De aanvaller staat al sinds maart buitenspel, maar heeft de training inmiddels weer hervat en richt zich op het nieuwe seizoen. Of de Groninger dit seizoen veel spelminuten zal krijgen is nog maar de vraag. Met het aantrekken van supertalent Renato Sanches en andere supersterren als Douglas Costa en Kingsley Coman is de concurrentie inmiddels moordend. Voor volgend seizoen is de selectie ook nog eens aangevuld met Mats Hummels, waardoor elke positie minstens dubbel bezet is. Het zal dan ook weer genieten worden voor de fans van Bayern München. Onder leiding van de nieuwe coach Carlos Ancelotti lijkt de doelstelling inmiddels wel duidelijk: de Champions League. Voor alle supporters die al reikhalzend uitkijken naar de eerste wedstrijd van Bayern is daarom het speciale fanshirt gelanceerd. Prettig in gebruik, betaalbaar en van een uitstekende kwaliteit. Daarnaast bedruk je jouw Bayern fanshirt met je eigen naam en rugnummer. Of met die van Arjen Robben natuurlijk. Het shirt is beschikbaar voor kids en volwassenen, waardoor elke fan het shirt kan bestellen. Nu alleen nog aftellen naar 14 augustus. Dan wordt de finale van de Duitse Supercup gespeeld. Tegen wie anders dan Borussia Dortmund.

Klantbeoordeling 8.6

9408 beoordelingen