AC Milan Thuisshirt 2016-2017

AC Milan Thuisshirt 2016-2017

AC Milan is niet meer de club die het ooit was. De tijden dat Paolo Maldini, Clarence Seedorf en Kaká geschiedenis schreven voor de club lijken alweer ver achter ons te liggen. Maar dat maakt het AC Milan thuisshirt er niet minder heilig op. De clubkleuren zijn nog even mooi als altijd, de rood-zwarte banen houden de eer van de club nog altijd hoog. Het nieuwe AC Milan thuisshirt 2016-2017 is onlangs gepresenteerd door de Italiaanse club en de Duitse kledingsponsor Adidas. In dit nieuwe shirt speelt Milan haar wedstrijden in de Serie A en Coppa Italia. Europees voetbal zit er voor nu even niet in. De Italianen eindigden vorig seizoen op een dramatische tiende plek en lijken de weg even helemaal kwijt. Aankomend seizoen moeten de spelers ten koste van alles weer een Europese ticket zien te bemachtigen. Aan het AC Milan thuisshirt 2016-2017 zal het in ieder geval niet liggen. Het nieuwe shirt van AC Milan is ditmaal geïnspireerd door een andere bijnaam van de club: ‘il Diavolo’, de Duivel. Of dat veel goeds belooft zullen we volgend jaar mei pas weten.

AC Milan Thuis Shirt 2016-2017

Het AC Milan shirt is één van de vele Italiaanse shirts dat juist vanwege haar simpliciteit zo mooi is. ‘i Rossoneri’ staat namelijk voor de verticale zwart-rode banen, die uiteraard ook het voetbalshirt van 2016-2017 kenmerken. De club uit Milaan speelt al sinds de eerste dag in deze kleuren. Hiermee gaan we terug tot 1899. Rood en zwart worden destijds beschouwd als de meest geschikte kleuren om de opponenten angst aan te jagen. Een bekende uitspraak van één van de oprichters van de club, Herbert Kiplin, luidt dan ook: ‘Onze kleuren zijn rood, omdat we uit een elftal van duivels bestaan, en zwart, is als de angst die onze tegenstanders voelen. Het nieuwe AC Milan thuisshirt voor 2016-2017 is net als al haar voorgangers, maar bevat dunnere zwarte en verticale banen dan shirts uit de laatste seizoenen. Zo heeft de voorkant van het nieuwe AC Milan thuisshirt zes zwarte en zes rode banen. Allemaal uiteraard in verticale richting. Aan de onderkant van deze zwart-rode banen vinden we een sportief design van dunnere zwarte strepen. De mouwen zijn wel volledig zwart en hebben aan de onderkant een rode lijn, voordat de mouw weer in het zwart uitloopt.

AC Milan thuisshirt voor seizoen 2016-2017

De Nieuwe Koers van Adidas

De drie welbekende Adidas strepen lopen dit seizoen over de zijkanten van het shirt en niet meer over de schouders en mouwen. Dit vinden we zelf een mooie ontwikkeling en zagen we onder meer bij het nieuwe Ajax thuisshirt 2016-2017 en het Juventus thuisshirt 2016-2017. De strepen zelf zijn grijs van kleur en geven het shirt nog meer uniformiteit. Verder heeft het shirt een v-hals: zwart, klein en weinig bijzonder. De binnenkant van de kraag kent een speciaal detail in de vorm van een strip in de kleuren van de Italiaanse vlag. De achterkant van het nieuwe AC Milan shirt is verder geheel zwart. De logo’s komen uiteraard ook op prominente wijze terug op het shirt: links het bijzondere clublogo en rechts het logo van Adidas. Boven het clublogo staat een gouden ster, verwijzend naar de 18 keer dat de club landskampioen werd. Het logo van Adidas op de rechter borst is volledig wit en de sponsornaam van Emirates staat ook in het wit, over het midden van het voetbalshirt. De vliegmaatschappij uit Dubai is sinds 2010 hoofdsponsor van de club en zal dit ook tot in ieder geval 2020 blijven. AC Milan is overigens niet de enige club die wordt gesponsord door het miljardenbedrijf. Ook het PSG thuisshirt 2016-2017 en het Arsenal thuisshirt 2016-2017 zijn voorzien van dezelfde sponsornaam. Het Duitse sportmerk Adidas is op haar beurt al sinds 1998 kledingsponsor van de club uit de Italiaanse modestad en zal dat ook tot 2020 blijven. Eerder was Adidas al van 1990 tot 1993 verbonden aan de Italiaanse club. De twee gaan daarmee al een lange tijd met elkaar door het leven. En net als de fans, kan ook de Duitse sponsor niet wachten op een opgefleurd AC Milan.

AC Milan Thuis Tenue 2016-2017

De strepen zoals die aan de zijkant van het nieuwe Milan shirt beginnen, lopen door op één van de andere items die het volledige tenue completeren; het AC Milan voetbalbroekje. De shots zijn volgend seizoen zwart van kleur en kennen dezelfde grijzen strepen. Het voetbalbroekje is in het verleden vaak wit geweest, maar dit seizoen is dus gekozen voor een donkere variant. Ook op de shorts staan de logo's van de club en de Duitse shirtsponsor Adidas. De voetbalsokken zijn eveneens zwart en hebben zowel grijze als rode accenten. Het zijn weliswaar niet de Maldini’s en de Shevchenko’s van deze wereld, maar met Keisuke Honda en Carlos Bacca heeft de club nog altijd aardige voetballers in dienst. Volgend seizoen zullen deze voetballers het dan ook moeten gaan doen voor de club. Voor de fans van ‘i Rossoneri’ is te hopen dat Bacca en Honda worden aangevuld met een groep nieuwe spelers die het AC Milan shirt waardig zijn. Net als de andere voetbalshirts van Adidas beschikt ook dit shirt over de ‘Climacool technologie’. Met een duur woord komt het erop neer dat het shirt staat voor een verhoogde verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. Allemaal uiteraard met als doel dat de spelers het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen.

Nieuw AC Milan thuisshirt 2016-2017

AC Milan Voetbalshirt Kopen?

AC Milan thuis shirt 2016-2017

Iedereen die de Italiaanse club lief heeft, zal de laatste seizoenen hebben geleden. De club is daarom zichtbaar op zoek naar een nieuwe koers en wil weer terugkeren naar de Europese top. De geruchten over nieuwe spelers duren voort, maar in de tussentijd kan de club alle steun van de wereld gebruiken. Om deze reden heeft Voetbalshirtskoning een betaalbaar replica shirt van AC Milan gelanceerd. Daarmee heb je een gunstige geprijsde editie binnen handbereik. Met een paar muisklikken bestel je jouw AC Milan fanshirt en kies je voor de gave optie tot shirtbedrukking. Hiermee krijgt jouw AC Milan thuisshirt 2016-2017 een uniek karakter. Het shirt van Milan is in vele maten beschikbaar en kan door zowel kids als volwassenen worden gedragen. En AC Milan zal het nodig hebben. De club heeft met de tiende positie van afgelopen jaar, het slechtste resultaat behaald in meer dan 20 jaar. Vanaf augustus zal de jacht worden ingezet op Europees voetbal. En met een beetje geluk zelfs meer dan dat. Aan alle supporters van de club in ieder geval ‘Buona fortuna’ gewenst!

Klantbeoordeling 8.6

9408 beoordelingen