Voetballers en opmerkelijke daden

Voetballers leven door de openheid door van met name Social Media continu onder een vergrootglas. Regelmatig verschijnen voetballers in het nieuws vanwege opmerkelijke voorvallen. Als we de naam Mario Balotelli laten vallen dan doet dit ons gelijk denken aan allerlei randzaken, los van de voetbalprestaties zelf. Ook halen voetballers regelmatig het nieuws dankzij opmerkelijke, of misschien beter gezegd, bewonderenswaardige daden.  Een aantal van deze opmerkelijke acties verdienen de nodige aandacht, reden genoeg voor een overzicht. 

Na de wedstrijd Heracles Almelo - PSV brak er buiten het stadion een vechtpartij uit. Memphis Depay zag het en gaf zijn shirt aan het jongetje dat er middenin belandde.

Chloe Power, een Engels meisje van 5 jaar en bovendien al twee jaar seizoenkaarthoudster bij QPR, kreeg tijdens de thuiswedstrijd tegen Manchester City een hard schot van Yaya Touré in haar gezicht. Na de wedstrijd belde hij met het geschrokken meisje en de clubs zorgden ervoor dat Chloe twee gesigneerde shirts kreeg.

Na de Champions League wedstrijd van AS Roma tegen Bayern München kwamen vader Stefano en zoon Cristian van 7 jaar om het leven bij een verkeersongeluk. De spelers van AS Roma begonnen de wedstrijden met deze t-shirts als eerbetoon.

Heracles speler Iliass Bel Hassani hoorde vlak voor aanvang van de wedstrijd tegen NAC dat de moeder van conditietrainer Van Beek op sterven lag. "Als ik erin kom en scoor, is die goal voor jou", zei hij. Bel Hassani scoorde en zocht Richard van Beek aan de zijlijn op waarbij de tranen rijkelijk vloeiden. Bel Hassani gaf aan "Het greep ons allebei aan", zei hij na afloop met vochtige ogen. "Ik weet hoe Richard zich voelt. Het was ook een gebaar namens het hele elftal."

Langs de Franse snelweg proberen te liften en opgepikt worden door een Nederlandse voetballer, het overkwam een dakloze en hij maakte twee memorabele dagen mee. Oud-Ajacied Gino van Kessel pikte een Franse dakloze op bij een tolpoortje in Zuid-Frankrijk en nam hem naar Amsterdam. De oud-speler gaf de man onder meer een iPad cadeau, boekte een hotelovernachting, nam hem mee uit eten en gaf hem zakgeld. 

Juventus-spits Álvaro Morata ruilde zijn volle haardos tijdens zijn tijd bij Real Madrid in voor een gemillimeterd kapsel. Toen een journalist naar de reden vroeg, antwoordde hij: "Het kan geen kwaad om af en toe te veranderen." De Spaanse media kwam er echter achter dat het een andere reden had. Tijdens een bezoek aan de ziekenhuis Hospital del Niño Jesús hoorde hij kinderen met kanker zeggen dat ze graag zijn kapsel wilde hebben. Dat vormde voor de spits reden om zijn hoofd kaal te laten scheren.

Mario Balotelli blijft een enfant terrible maar kent ook verschillende goede daden. Tijdens de kerstdagen trok hij verkleed als kerstman de stad in en deelde vrolijk geld uit aan toevallige voorbijgangers. Toen hij in een casino 28.000 euro won, gaf hij een verbaasde dakloze zomaar 1.250 euro. En ook kinderen kunnen op Super Mario rekenen. De flamboyante speler ging eens met een gepest jongetje mee naar school om een einde te maken aan de pesterijen.

Barcelona verdediger Dani Alves bood zijn voormalige teamgenoot Eric Abidal een stuk van zijn lever aan toen deze in 2012 een transplantatie nodig bleek te hebben. Dit leek Abidal echter niet een handige zet voor Alves zijn carrière en legde het aanbod vriendelijk naast zich neer.

» Grote ego’s? Niet altijd dus. Zo zijn er nog tal van bijzondere heldendaden die door voetballers verricht zijn. Ken jij er nog een paar die het vermelden waard zijn?

Klantbeoordeling 8.7

12438 beoordelingen