Voetbalkleding voor kinderen

Voetbalkleding voor kinderen

Veel kinderen zijn gek op voetbal, het is verreweg de populairste teamsport van Nederland. En dat zal de komende decennia ook niet snel gaan veranderen. Er zijn talloze merken voetbalkleding voor kinderen te vinden, grote merken zoals Adidas, Nike en Puma die met name fashion producten maken en gespecialiseerd zijn in voetbalshirts van de grote voetbalclubs. Vele miljoenen worden er uitgegeven om met het merklogo op een shirt te mogen staan. Dan zijn er de teamsport merken zoals Hummel, Masita, Joma en Patrick die strijden om het contract van de amateurclubs. Vanaf het begin als een kind gaat voetballen is het voor de meeste junioren erg belangrijk om met een uniek en stoer voetbalshirt de training te betreden. Wie loopt er het mooist bij? En welk kind heeft het shirt van die ene sterspeler in de kast hangen? Binnen de voetbalshirts markt voor kinderen zijn verschillende soorten shirts te vinden, maar wat zijn nu precies die verschillen? Daarover praten we verder.

De verschillende soorten voetbalshirts voor kids

De voetbalshirts markt is grof in vier categorieen op te delen. Wedstrijdshirts, replica’s, fanshirts en teamkleding. 

1. Wedstrijdshirts

Dit zijn de officiële voetbalshirts die de spelers in de wedstrijden dragen. Ze zijn te herkennen aan de officiële clublogos, emblemen en spelersnamen bedrukking. Ze kosten voor de consument meestal tussen de 110-130 euro. Voor veel mensen is dit meestal teveel van het goede, ook omdat een kind vaak snel uit een voetbalshirt groeit is het een flinke investering. Voor de echte diehard fan is het meestal vanzelfsprekend om voor dit shirt te gaan. De wedstrijdshirts zijn bij de meeste voetbal webshops en winkels te vinden, meestal met een beperkte voorraad.

2. Replica voetbalshirts

Dit zijn de shirts die het bekendst zijn onder de kids. Ze hebben ook het officiële clublogo en merklogo, maar missen de officiële emblemen die de wedstrijdshirts wel hebben. Daardoor zijn ze een stuk goedkoper vallen de prijzen voor volwassenen meestal tussen de 70-90 euro en voor kinderen tussen de 60-70 euro. Ze zijn te krijgen van de bekendste clubs zoals FC Barcelona, Real Madrid, Paris Saint Germain en Bayern München of van landen zoals het Nederlands elftal, België, Duitsland en Brazilië. Net als de wedstrijdshirt zijn de replica voetbalshirts te krijgen bij de meeste voetbalwebshops en winkels. 

3. Fanshirts

Fan voetbalshirts van bekende clubs en landen zonder merklogo en met een aangepast clublogo. Meestal wijkt de kwaliteit van bet shirt ook af t.o.v de wedstrijdshirts en replica’s. Door de aanpassingen in het design kunnen de fanshirts tegen een hele lage prijs aangeboden worden tussen de 10-20 euro. Daarom zijn fanshirts zeer geschikt voor kids, het is zo mogelijk om een kind toch blij te kunnen maken met een voetbalshirt van zijn populaire club of land zonder heel diep in de buidel te hoeven tasten. De fanshirts zijn te koop bij diverse webshops en op bepaalde markten. Voetbalshirtskoning.nl heeft het grootste aanbod fan voetbalshirts van Nederland en België. 

4. Teamwear voetbalshirts.

Als laatste zijn er nog de teamwear voetbalshirts. Meestal hebben ze het design en kleuren van een amateurclub. De kwaliteit van de shirts is meestal goed, een amateurclub heet meestal weinig besteden en wil meerdere jaren plezier kunnen hebben van hetzelfde shirt. Daarom zijn de teamwear shirts meestal wat dikker van stof dan de bovengenoemde voetbalshirts. Bekende merken zijn Hummel, Masita, Joma en Patrick. 

Zodra je weet welk soort voetbalshirt je moet hebben voor je kind, is het taak om de juiste maat te bepalen. We gaan verder met een aantal handige tips voor het bepalen van de maat.

Hoe bepaal ik mijn maat voetbalshirt / voetbalkleding voor mijn kind?

De maten van voetbalshirts verschillen behoorlijk tussen de verschillende soorten voetbal merken. Zo kan het ene shirt van maat 140 een volle maat kleiner vallen dan van het andere merk. Daarom is het zaak om goed naar de maattabellen te kijken en eventueel de getoonde cm breedte en hoogte te vergelijken met een voetbalshirt wat al thuis hangt. Zo vermijd je het risico dat je bij een verjaardag met het verkeerde maat voetbalshirt aankomt en het moet retourneren.

Enkele tips voor het bepalen van een maat:

1. Ga je voor een ander merk dan je nu hebt? Leg het bestaande shirt met de juiste maat plat of tafel. Meet van oksel tot oksel en van bovenboord schouder tot onderaan het shirt. Schrijf de afmetingen op. Gebruik deze waarden door ze te vergelijken met de maattabel die de webshop aangeeft op de productpagina.

2. Heb je thuis een merk shirt en ga je weer voor hetzelfde merk? Dan hoef je niet te meten maar kun je gewoon dezelfde maat nemen.

3. Kom je er echt niet uit? Bestel dan twee maten en retourneer er een na het passen.

Inzamelactie voetbalkleding voor kinderen in Tanzania

Er wordt ook regelmatig een inzamelingsactie gehouden door mensen in Nederland om zo kinderen in Afrika blij te kunnen maken met voetbalkleding. Zo ook Sytze (10 jaar) die voetbalkleding inzameld voor kinderen in Tanzania, bekijk hieronder zijn oproep.

Bestellen van voetbalkleding voor kids?

Voetbalshirtskoning.nl is sinds 2012 gespecialiseerd in goedkope voetbalkleding voor kinderen. Zo hebben we voetbalkleding van FC Barcelona, Real Madrid, Bayern München, PSG, Dortmund en meer. Daarnaast hebben we ook landen zoals het Nederlands Elftal, België, Duitsland, Spanje, Brazilië, Engeland en meer. Bekijk ons gehele aanbod hier.

Klantbeoordeling 8.7

12003 beoordelingen