Van de Sanden Shirt

Van de Sanden Shirt

Shanice van de Sanden is misschien wel de grootste sfeermaker bij het Oranje dameselftal en kan ook nog eens een aardig balletje trappen. De 26-jarige aanvalster maakt in het Oranje shirt indruk met haar snelheid en vaak haarscherpe voorzetten. En dat heeft het Nederlands Elftal al flink wat belangrijke doelpunten opgeleverd.

Dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij de clubteams, want Van de Sanden heeft inmiddels al bij clubs gespeeld als Liverpool en Olympique Lyon waar ze nu voor uit komt. En als we je vertellen dat de Fransen op dit moment houder zijn van de UEFA Women's Champions League dan kun je je wel een voorstelling maken hoe groot Lyon is.

Geen leven meer zonder voetbal

Van de Sanden kan zich dan ook geen leven meer voorstellen zonder een voetbalshirt. Desondanks is het voetbal haar niet met de paplepel ingegoten. Ze geeft aan dat voetbal zelfs geen enkele rol van betekenis speelde in haar jeugd. Daar zou verandering in komen toen een buurman haar opgaf bij de voetbalclub VVIJ in IJsselstein. Via VVIJ zou ze terechtkomen bij de profafdeling van de club uit haar geboorteplaats: FC Utrecht.

Maar dat zag er lang niet altijd zo uit

Terugkijkend op haar jeugd zegt de rappe aanvalster dat ze vooral achter de computer zat en muziek luisterde. Als ze weer thuis kwam na de schooldag dan bracht ze de tijd vooral in haar kamer door. Pas als haar moeder aangaf dat het eten klaar was, ging ze naar beneden. Ze was dan ook nauwelijks buiten en dus was ze ook geen typische straatvoetballer.

Opnieuw de sfeermaker in Frankrijk?

En da’s toch best een gek idee. Want als je d’r zo ziet razen over het veld in haar herkenbare Van de Sanden shirt met nummertje 7 achterop, heeft het er alle schijn van dat ze het voetballen juist op straat heeft geleerd. Hoe dan ook, wij worden in elk geval blij van d’r aanstekelijke vrolijkheid en haar snelle rushes. Hopelijk mag Van de Sanden tijdens het WK 2019 net zo schitteren als op het EK 2017. Deel jij die gedachte? Bekijk dan onze dames voetbalshirts. Zo ben je in elk geval klaar voor het WK dat op 7 juni van start gaat.

Gerelateerde producten

Klantbeoordeling 8.5

15621 beoordelingen