Top 10 Mooiste Voetbalshirts

Top 10 Mooiste Voetbalshirts

Bij Voetbalshirtskoning.nl zijn we liefhebber van alles wat met voetbal merchandising te maken heeft. Toch hebben de voetbalshirts zelf een speciaal plekje in ons hart en daarom vinden we het de hoogste tijd voor een top 10 mooiste voetbalshirts.

Daarbij kijken we zowel naar moderne als klassieke voetbalshirts, want sommige shirts uit de jaren ‘70 zouden ook vandaag de dag niet misstaan. Van retro tot modern: dit zijn wat ons betreft de 10 mooiste voetbalshirts (zonder shirts van Nederlandse clubs om subjectieve meningen te voorkomen) die we ooit op een voetbalveld hebben gezien:

10. Juventus derde shirt 2018/ 2019

De kleurencombinatie tussen donkergrijs en fel geel zal misschien niet iedereen kunnen bekoren, maar toen wij het shirt voor het eerst zagen, waren we aangenaam verrast. Ook al zijn we geen uitgesproken fan van Juventus, dit is wel een verzamelitem. Overigens is er wel een must bij dit shirt: de scudetto. Want zonder het embleem van de Italiaanse vlag (dat alleen de regerend kampioen mag dragen) wordt het ineens een stuk minder spectaculair.

Top 10 mooiste voetbalshirts: Juventus derde shirt 2018-2019

9. Italië thuisshirt 1982

Als we aan het Italië shirt denken, dan denken we natuurlijk meteen aan de blauwe kleur, de azzurri waarin het zuid-Europese land zoveel successen mee heeft geboekt. Van alle Italië shirts is het exemplaar uit 1982 misschien wel het allermooist. Zo wordt de kraag versierd door de mooie Italiaanse vlag en is ook het wapen op de borst schitterend. Overigens zou Italië in 1982 voor de derde keer wereldkampioen worden.

Italië thuisshirt 1982

8. Nigeria thuisshirt WK 2018

Kijk, of je vindt het geweldig of je vindt het helemaal niets. Op onze redactie zijn de meningen wat verdeeld, maar we kunnen niet anders zeggen dan dat het Nigeria thuisshirt voor het WK 2018 één van de meest opvallende shirts is die we de laatste 10 jaar hebben gezien. Alleen daarom al verdient dit voetbalshirt een plekje in onze top 10 voetbalshirts. Dat het Nigeria shirt binnen 1 dag al meer dan drie miljoen keer werd besteld, zegt ook wel wat.

Mooie voetbalshirts: Nigeria voetbalshirt WK 2018

7. Flamengo thuisshirt 1982

1982 was wel een heel goed jaar als we het hebben over voetbalshirts, want ook in Brazilië kwamen ze dat jaar met een onvergetelijke editie. Voetbalclub Flamengo speelt in het rood-zwart en dat is een kleurencombinatie die we niet op heel veel Europese voetbalvelden zien. Hieronder zien we niemand minder dan de Duitse libero Franz Beckenbauer die het shirt draagt tijdens de afscheidswedstrijd van de Braziliaanse voetballegende Carlos Alberto Torres.

Flamengo thuisshirt 1982

6. Vasco da Gama thuisshirt 2019/2020

Dit zwart-witte shirt kwamen we bij toeval tegen en we moeten zeggen, wat is het een prachtig exemplaar geworden. Het thuisshirt van de Braziliaanse club Vasco da Gama wordt gekenmerkt door een witte body, zwarte balk en een schitterende rode kruis die verwijst naar de Portugese ontdekkingsreiziger met dezelfde naam als de club. En als we met z’n allen zo lovend zijn over het zwart-witte shirt van Juventus, dan verdient dit shirt dezelfde aandacht.

Vasco da Gama thuisshirt 2019-2020

5. Argentinië thuisshirt 1986

Als je als bijnaam albiceleste (wit-lichtblauw) hebt, dan kun je het bijna niet fout doen met je voetbalshirt. En als je dan in 1986 ook nog eens wereldkampioen wordt, dan krijgt het shirt wel extra lading. Maradona flikte het bijna in z’n eentje en dat terwijl het Zuid-Amerikaanse land niet eens onder de kansshebbers werd geschaard. Onder meer daarom wordt het Argentinië thuisshirt 1986 beschouwd als een regelrechte klassieker onder de voetbalshirts en zijn er al talloze retro-edities van verschenen.

top 10 mooiste voetbalshirts: Argentinië thuisshirt 1986

4. Boca Juniors uitshirt 2016/2017

Alhoewel het thuisshirt van Boca Juniors eigenlijk steevast een plekje verdient in onze top 10 mooiste voetbalshirts, hebben we voor nu even gekozen voor het uitshirt van 2016/2017. Met de schitterende witte kleur afgezet tegen het blauw-geel waar de club zo bekend om staat, hebben we een heel fraai voetbalshirt te pakken. Wat opvalt is dat ook de achterkant van het uit voetbalshirt geweldig is om te zien.

Boca Juniors uitshirt 2016-2017

3. Napoli thuisshirt 2017/2018

Het Napoli shirt heeft een opvallend kenmerk en dat is dat de shirtsponsoring ervoor zorgt dat het shirt juist mooier wordt in plaats van lelijker. Het contrast tussen de celeste blauwe body en de shirtbedrukking zijn namelijk erg mooi om te zien. Hoewel Napoli de laatste jaren wel vaker een schitterend thuisshirt heeft uitgebracht, hebben we voor het shirt van 2017/2018 gekozen. Waarom? Vanwege de donkerblauwe vlakken aan de zijkant en rondom de kraag. Een schitterend contrast, wederom.

Napoli thuisshirt 2017-2018

2. Brazilië thuisshirt 1986

Als er één shirt een magisch gevoel oproept bij de neutrale fan dan is het wel het kleurrijke shirt van Brazilië. Het thuisshirt van de kanaries staat voor samba en o jogo bonito. Zo’n beetje elk exemplaar van het Braziliaanse thuisshirt is een lust voor het oog en ook het (vaak) blauwe uitshirt is elke keer weer een verzamelaarsitem. Toch is onze keuze gevallen op het thuisshirt van 1986 dat hieronder wordt gedragen door de legendarische Sócrates. Natuurlijk is de kleur knalgeel, maar ook de badge (nu zijn het 5 sterren) en de kraag vallen op.

Brazilië thuisshirt WK 1986

1. Nederlands Elftal thuisshirt 1974

Tuurlijk, we hebben het Nederlands Elftal thuisshirt 1988 en hoewel die ook magisch is, zou het shirt misschien wel als foeilelijk worden beschouwd als we er de eerste ronde uit waren gevlogen. Qua design van het shirt zijn er zoveel oranje-shirts die een plekje verdienen in de top 10 mooiste voetbalshirts, maar het shirt uit 1974 is wellicht wel het allermooist. En als Cruijff ‘m draagt, dat wordt het nog net even iets specialer. Wat ons betreft de nummer één van de top 10 mooiste voetbalshirts. Of zijn we dan toch een beetje subjectief?

Nederlands Elftal thuisshirt 1974

En nu we het toch al over voetbalshirts hebben:

Klantbeoordeling 8.8

12435 beoordelingen