Top 10 Lelijkste Voetbalshirts

Top 10 Lelijkste Voetbalshirts

We doen het liever niet, maar we kunnen er niet omheen als we het over voetbalshirts hebben: lelijke shirts. Want hoewel er natuurlijk oneindig veel voetbalshirts zijn, kan datzelfde worden gezegd over lelijke voetbalshirts.

Waar we het dan over hebben? Nee, niet over lelijke voetbalshirts omdat het toevallig over een shirt van een rivaal gaat, maar puur gekeken naar het design van de shirts. We hebben er 10 voor je uitgezocht en ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze zijn foeilelijk!

10. Engeland keepersshirt (1996)

Keepersshirt David Seaman

Eigenlijk zijn woorden bij al deze shirts overbodig, maar we zullen er toch maar een aantal woorden aan vuil moeten maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze nummer 10 van de lijst: het keepersshirt van het Engelse elftal in 1996?  Op de foto van zien we dat keeper David Seaman eigenlijk niets anders dan voor joker stond op het EK. Het ergste van allemaal is dat Engeland gastheer was van het eindtoernooi. Wát een manier om je gasten te ontvangen.

9. Scunthorpe United (1994)

Scunthorpe United shirt

Opmerkelijk genoeg zul je zien dat een hoop lelijke voetbalshirts van Engelse makelij zijn en misschien zal dat niet helemaal verbazen. De Britten staan nou niet echt bekend als heel modieus en dat is ook wel te merken aan dit shirt van Scunthorpe United uit 1994. Maar misschien kan het ook aan het tijdperk liggen, want de jaren ‘90 zijn wel erg sterk aanwezig!

8. Australië shirt (1991)

Lelijk voetbalshirt

Want ook in Australië waren ze in de jaren ‘90 nou niet heel lekker bezig. Het was nog ruim voordat voetbal er erg populair werd (onder meer dankzij het goede werk van Guus Hiddink), maar dit shirt vloekt wel heel erg. Sterker nog, we weten natuurlijk best hoe de laatste shirts van Australië eruit zagen, maar we hadden bij dit shirt niet geraden dat het om een voetbalshirt zou gaan van het Australische nationale voetbalteam.

7. Hull City (1982)

Hull City lelijk voetbalshirt tijgerprint

We maken even een sprong naar de jaren ‘80, maar gaan daarbij ook meteen weer terug naar het Verenigd Koninkrijk. Uitkomende bij Hull City zien we iets dat eigenlijk verboden zou moeten worden: tijgerprints. Want niet alleen zijn tijgerprints heel ordinair om te zien, het voetbalveld is de allerlaatste plek waar je het zou tegenkomen. Toch kwam Hull City in 1982 met dit shirt. Het levert ze in elk geval de 7e plek op in onze top 10 lelijkste voetbalshirts.

6. Huddersfield Town (1991)

Voetbalshirt lelijk

Een plekje lager zien we opnieuw een Engelse club, Huddersfield Town, maar het verbazingwekkende is dat ze zelfs twee keer in onze top 10 staan. We beginnen met het shirt uit 1991 (jawel, alweer de jaren ‘90) en kunnen niets anders concluderen dat helemaal niets aan het shirt mooi is. De kleuren, de kraag, de pasvorm; werkelijk alles aan het shirt is lelijk. Alleen de sponsoropdruk is nog relatief normaal en dat is natuurlijk al erg genoeg.

5. Athletic Bilbao (2004)

Athletic Bilbao lelijk shirt uit 2004

Kunnen we ons het shirt nog herinneren van CD Guijuelo? Die Spaanse voetbalclub zou in 2015/2016 een ode brengen aan de lokale hamindustrie en dat bleek een nogal slecht gekozen ode. Toch vinden we het shirt van Athletic Bilbao uit 2004 nog net iets lelijker. Ook daar zien we dezelfde bloederige kleur op het shirt. En dat het ook nog eens lijkt op het shirt alsof het gaat om dikke aders die op knappen staan, maakt het wel heel erg opmerkelijk.

4. Alle shirts van Pablo AurrecocheaVoetbalshirts keepersshirts van Pablo Aurrecochea

Pablo Aurrecochea is een Uruguayaans keeper die nogal van strips houdt. Dat het shirt van de keeper mocht afwijken van die van de veldspelers zorgt ervoor dat Aurrecochea op een idee kwam. Of eigenlijk op meerdere ideeën kwam. Hij besloot namelijk samen met zijn vrouw zijn shirts te ontwerpen en gebruikte daarbij stripfiguren als Batman, Spongebob, Mickey Mouse, Pink Panter en Tom & Jerry. En toegegeven, die van Batman is zo slecht nog niet. Gelukkig worden de shirts wel gewaardeerd en voelt Aurrecochea zich er goed in.

3. Huddersfield Town (1994)

Lelijk shirt Huddersfield Town keeper

En nu we het toch al hebben over keepersshirts kunnen we net zo goed door naar Huddersfield Town, inderdaad, alweer. In 1994 moest de keeper van de Engelse club namelijk in dit shirt lopen. En dat zijn nogal wat kleuren verwerkt op één shirt. Een voordeel was in elk geval wel dat de keeper zou opvallen tussen alle veldspelers. Da’s namelijk wel zo belangrijk.

2. De shirts van Jorge Campos

Lelijke shirts Jorge Campos

Grote kans dat je de shirts van Jorge Campos wel eens heb voorbij zien komen. De Mexicaanse doelman was een excentriek figuur in de jaren ‘90. Zo was de keeper slechts 1.68 meter lang en ontwierp hij zijn eigen voetbalshirts. Tja, en dan kunnen we het natuurlijk hebben over een verschil in smaak, maar we denken niet dat er veel mensen zijn die zijn designs mooi vonden. Erg veel zal het Campos waarschijnlijk niet kunnen schelen, want de kleine doelman kwam tot maar liefst 130 interlands voor het nationale team van Mexico.

1. Caribous of Colorado (1978)

Lelijkste voetbalshirt ooit

We zijn aangekomen bij het oudste shirt uit onze top 10 en dat is ook meteen onze lijstaanvoerder. De absolute nummer 1 uit onze lijst van 10 lelijkste voetshirts is dan ook dat van de Amerikaanse voetbalclub Caribous of Colorado. Het shirt komt uit 1978, maar we denken dat ook vandaag de dag het niet helemaal duidelijk zou zijn of er nou in dit shirt moet worden gevoetbald of moet worden meegedaan aan een rodeo show. Jihaaa!

Klantbeoordeling 8.8

12438 beoordelingen