De 10 best betaalde voetballers ter wereld

De 10 best betaalde voetballers ter wereld

In het voetbal gaat veel geld om. De salarissen van voetballers zijn de laatste jaren omhoog geschoten. In het voetbal zijn immers niet alleen gigantische salarissen de norm, ook sponsorcontracten die miljoenen waard zijn, zijn een grote inkomstenbron voor de groten der aarde. Naast de gigantische salarissen worden er enorme bedragen uitbetaald aan premies en sponsordeals. Een groot gedeelte van de verdiensten wordt dus meestal niet op, maar buiten het veld verdiend. Gigantische sponsorcontracten met merken zoals Adidas, Nike, Pepsi, leveren steeds hogere bedragen op. Welke voetballers verdienen het meest van allemaal? Hieronder tref je een lijst aan van de tien grootverdieners in het hedendaagse voetbal. 

10.         Fernando Torres

De 30-jarige Spaanse spits is goed voor een salaris van 17,10 miljoen euro. Sinds zijn overgang van Liverpool naar het miljoenengezelschap van Chelsea scoort de aanvaller niet meer aan de lopende band, maar zal hij desondanks niets te klagen hebben over zijn salaris. Chelsea telde in 2011 een gigantisch bedrag van €60 miljoen neer voor de spits. Aan de sponsorcontracten bij Pepsi en Nike genereert de aanvaller niet meer dan vijftien procent van zijn inkomsten. Het persoonlijke vermogen van de Spanjaard wordt inmiddels geschat op 60 miljoen. De Spaanse spits speelt momenteel met Nigel de Jong samen bij AC Milan.

9.         Yaya Touré

De 31-jarige Ivoriaan ontving 17,42 miljoen euro. Hij verruilde in juli 2010 FC Barcelona voor Manchester City en is inmiddels één van de best verdienende spelers op aarde. De club uit Manchester noemt de speler een belangrijke en inspirerende kracht voor de selectie. De krachtige speler was in het seizoen 2013/14 de best verdienende voetballer van Manchester City, maar is inmiddels voorbijgestreefd. De salarissen komen vooral uit de categorie salaris/premies. De sponsorinkomsten bedroegen namelijk ‘slechts’ 2,07 miljoen euro.

8.         Sergio Agüero

De 26-jarige Argentijn was goed voor 18,70 miljoen euro en is de tweede speler van Manchester City uit de lijst. ‘Kun’ Agüero scoorde onlangs op 18 oktober 2014 viermaal tegen Tottenham Hotspur. Hij bracht het totale aantal competitiedoelpunten voor Man City daarmee zodoende op 61 en passeerde landgenoot Carlos Tévez (58 doelpunten) als clubtopscorer aller tijden in de Premier League. Na zijn salarisverhoging in augustus verdient hij van alle ‘Citizens’ het meest geld. Het aandeel sponsorinkomsten in 2013/14 bedroeg 4,0 miljoen euro.

7.         Wayne Rooney

De 29-jarige Engelsman mocht 18,79 miljoen euro bijschrijven op zijn bankrekening. The ‘Mancunians’ haalden Rooney in 2004 op 19-jarige leeftijd binnen: de club betaalde toen zo’n 30 miljoen euro voor hem aan Everton. De spits hield vorig seizoen ongeveer vier miljoen euro over aan verschillende sponsorcontracten. Dankzij zijn nieuw ondertekende verbintenis van februari is Rooney de best betaalde speler van Manchester United, met een inkomen van meer dan veertien miljoen euro. Als onderdeel van de deal zal Rooney na zijn actieve loopbaan ambassadeur worden van Manchester United.

6.         Neymar

De Braziliaanse 22-jarige sterspeler mocht maar liefst 26,98 miljoen euro bijschrijven. De aanvoerder van het Braziliaanse elftal is een wandelende reclamezuil. Hij ontving in 2013/14 liefst 12,89 miljoen euro van zijn sponsoren. Bij Barcelona hoeft hij wat betreft het salaris en premies alleen Lionel Messi voor zich te dulden. Johan Cruijff gaf aan te denken dat het salaris van Neymar de reden is voor de iets mindere prestaties van FC Barcelona van afgelopen seizoen. De Nederlander vindt dat een speler van 21 jaar niet zoveel hoort te verdienen als dat Neymar doet bij de Catalaanse club.

5.         Radamel Falcao

De 28-jarige Colombiaan verdiende maar liefst 28,42 miljoen euro. Via Doyen Sports Investments kwam de Colombiaanse aanvaller vorig seizoen bij AS Monaco terecht. In één klap was hij één van de best betaalde voetballers ter wereld, met 26,01 miljoen euro aan salaris en premies. AS Monaco verhuurt Falcao tijdens het huidige seizoen 2014-2015 aan het Manchester United van Louis van Gaal, dat daarbij ook een optie tot koop bedong. Saillant detail, Falcao was met 13 jaar en 112 dagen de jongste speler ooit in de geschiedenis van het Colombiaanse voetbal die zijn debuut maakte.

4.         Gareth Bale

De snelle 25-jarige Gareth Bale uit Wales was goed voor een bedrag van 29,22 miljoen euro. Het geld stroomde binnen sinds hij zich speler van het Spaanse Real Madrid mag noemen. Een goed seizoen leverde 20,39 miljoen euro aan inkomsten op en verschillende sponsordeals zorgen ook voor een aangename aanvulling. Met de transfer naar de Spaanse hoofdstad was volgens Engelse media een bedrag van 101 miljoen euro gemoeid en daarmee zou Bale zichzelf de duurste voetballer aller tijden mogen noemen. Spaanse media claimen een transfersom van 91 miljoen euro voor de Welshman.

3.         Zlatan Ibrahimović

De 33-jarige Zweedse ex-Ajacied verdiende een bedrag van 2,43 miljoen euro. De Zweedse spits is al jaren één van de meest succesvolle voetballers ter wereld. Bijna bij elke club waar hij speelde werd hij kampioen. Bij Paris Saint-Germain verdient hij enorme hoeveelheden: afgelopen seizoen streek de Zweed 29,22 miljoen euro aan salaris en premies op. Het vorstelijke salaris van de excentrieke speler van Paris Saint Germain werd door de Franse minister van Begroting als onfatsoenlijk bestempeld.

2.         Lionel Messi

De 27-jarige Argentijnse sterspeler Lionel Messi mocht genieten van 51,95 miljoen euro. De Argentijn is sinds vorig seizoen niet meer de houder van de Ballon d’Or en ook op het gebied van inkomsten moet hij momenteel genoegen nemen met ‘slechts’ een tweede plek. Daarnaast kreeg het Argentijnse wonderkind de fiscus achter zich aan wegens vermeende belastingontduiking. Barcelona keerde Messi in het seizoen 2013-14 een bedag van 33,48 miljoen euro uit. Aan sponsorinkomsten van onder meer Adidas verdiende de Argentijn 18,47 miljoen euro.

1.         Christiano Ronaldo

De 29-jarige Portugees Cristiano Ronaldo is momenteel de meestverdienende voetballer ter wereld met een inkomen van 64,24 miljoen euro. De Portugees zag zijn inspanningen beloond met de benoeming als beste voetballer ter wereld. Een nieuwe verbintenis met Real Madrid verhoogde zijn inkomsten, die dankzij zijn sponsorcontracten al talrijk waren. In het seizoen 2013-14 kreeg de belangrijkste speler van Real Madrid maar liefst 22,48 miljoen euro van sponsoren uitgekeerd.

» Wat vinden jullie van deze bedragen? En hadden jullie andere namen verwacht in deze top 10? We zijn benieuwd naar je voetbalmening.

Klantbeoordeling 8.7

12438 beoordelingen