Nederlands Elftal Thuisshirt 2018-2020

Nederlands Elftal Thuisshirt 2018-2020

De mannen laten de laatste jaren bar weinig zien, maar op de Oranje Leeuwinnen mogen we maar wat trots zijn. Reden genoeg voor de KNVB om het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt 2018-2020 voor de mannen en de vrouwen tegelijkertijd te presenteren. Het thuisshirt van Oranje is ontworpen door kledingsponsor Nike en zal worden gedragen tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2020 en de verschillende oefenwedstrijden. Het nieuwe shirt is uiteraard oranje van kleur, maar beschikt over een opvallend design. Het is tijd voor een nieuw begin waarin zowel een nieuwe trainer als een nieuw shirt ervoor moeten zorgen dat Oranje zich hervindt. Met dit nieuwe shirt krijgen wij er in elk geval weer stiekem hoop in. Op naar het EK 2020!  

Nederlands Elftal thuisshirt 2018-2020

Uiteraard, het nieuwe Nederlands Elftal voetbalshirt is zoals altijd oranje van kleur. Toch heeft dit shirt een heel ander karakter als we het vergeleken met voorgaande edities. Terwijl het shirt beschikt over een modern ontwerp straalt er toch ook een vleugje retro vanaf. Wat meteen opvalt aan het nieuwe tricot is Nike’s nieuwe Vapor Aeroswift template. Dat template staat voor flitsende strepen die dit keer over de schouders en mouwen zichtbaar zijn. In het geval van dit nieuwe voetbalshirt betekent dat de strepen uit twee tinten oranje bestaan en door elkaar heenlopen. Hierdoor valt het nieuwe Oranje thuisshirt nog meer op. Het nieuwe template van Nike staat eveneens voor een kenmerkende hals. Deze loopt in eerste instantie diagonaal om daarna over te gaan op een rechte hals. Bij het vorige Oranje shirt zagen we al hoe de KNVB badge een nieuwe invulling kreeg. Voor dit voetbalshirt is dat wederom het geval met KNVB badge die zwart van kleur is. Dezelfde zwarte kleur is gebruikt voor het swoosh teken van Nike dat aan de rechterkant van de borst te zien is. Voor de rest beschikt het nieuwe tenue van het Nederlands Elftal over een aantal andere speciale details. Aan de binnenkant van de hals zien we bijvoorbeeld een zwarte strip die ook weer terugkomt als we het shirt omdraaien. Aan de binnenzijde van de hals vinden we een ander opvallend detail: een kroon, verwijzende naar de rijke geschiedenis van het Koningshuis in ons land. De achterkant van het shirt bevat aan de bovenkant eveneens de Hollandse leeuw.

Nederlands Elftal thuisshirt 2018-2020

Nederlands Elftal thuistenue 2018-2020

Wat veranderd is ten opzichte van het vorige Nederlands Elftal tenue is dat de nieuwe editie gecompleteerd wordt door een witte voetbalbroek. Tijdens de laatste wedstrijden werden meestal een oranje voetbalbroekje en blauwe voetbalsokken gedragen. Voor de komende twee jaar wordt er een nieuwe koers gevolgd. Het witte voetbalbroekje in combinatie met een oranje shirt zorgt meteen voor een compleet ander beeld. De accenten op de voetbalbroek zijn weer zwart van kleur. Opvallend is dat aan de zijkanten geen naden meer te vinden zijn. Het idee daarachter is dat de drager zo nog minder hinder ondervindt en vrijer kan bewegen. De voetbalsokken van het nieuwe Nederlands Elftal voetbaltenue zijn weer oranje van kleur. Over deze voetbalkousen kan hetzelfde worden gezegd als over de twee andere onderdelen: ook hier zijn de accenten weer in het zwart. Alle moderne Nike tenues zijn voorzien van de zogeheten Nike Dri Fit technologie en de Nederlands Elftal tenues zijn daar geen uitzondering op. Nike streeft zo naar shirts die voor meer verkoeling, vochtafvoer en ventilatie zorgen.

Nederlands Elftal thuisshirt editie 2018-2020

Nederlands Elftal shirt kopen?

Als Nike de kledingsponsor is dan kun je er haast donder op zeggen dat het weer een mooi shirt wordt. En ook het nieuwe Nederlands Elftal shirt stelt niet teleur. Het Amerikaanse sportconcern en de KNVB hebben al sinds 1996 een partnerschap en het is de bedoeling dat Nike in elk geval nog tot 2026 aanblijft als kledingsponsor. In de inmiddels al meer dan 20 jaar durende samenwerking waren de absolute hoogtepunten toch wel de WK’s van 2010 en 2014. Voor de komende twee jaar is dit het shirt waar de selectie van Ronald Koeman haar opwachting in maakt. De hoop is nu gevestigd op spelers als Virgil van Dijk, Memphis Depay, Stefan de Vrij, en Kevin Strootman. Samen moeten ze ons weer eindelijk naar een eindtoernooi brengen. Want een eindtoernooi zonder Oranje is geen volwaardig toernooi.

Klantbeoordeling 8.7

11500 beoordelingen