Messi vs. Ronaldo: wie is nu echt de GOAT?

Messi vs. Ronaldo: wie is nu echt de GOAT?

Het is een verhitte discussie die al jaren aanhoudt, maar wel gelijk één van de meest vermakelijke discussies uit de voetbalgeschiedenis: die van Messi vs. Ronaldo. Dat beide spelers ook nog talloze keren tegenover elkaar stonden bij hun clubs Barcelona en Real Madrid wakkerde de discussie nog meer aan en met de Ballon d’Or-uitreikingen werd daar nog een stapje bovenop gedaan. Een vrij recent fenomeen aan de discussie is de verwijzing naar de GOAT: oftewel the Greatest Of All Time.

Want zo worden ze gezien, de Argentijn en Portugees worden beschouwd als de misschien wel allergrootste voetballers die onze planeet ooit heeft voortgebracht. En dat brengt ons natuurlijk bij de vraag wie van de twee nu echt de grootste speler ooit is. Lionel Messi in het Argentinië en FC Barcelona-voetbalshirt of Cristiano Ronaldo in het shirt van Portugal en zijn clubs Sporting, Manchester United, Real Madrid en Juventus?

Lionel Messi

Met Lionel Messi hebben we de beste voetballer van de wereld te pakken van 2009, 2010, 2011, 2012 en 2015. Sinds zijn debuut in het eerste van FC Barcelona heeft de nummer 10 van Barça vier Champions League-titels en 9 landskampioenschappen op zijn naam gezet, net als meer dan 400 doelpunten in net iets meer duels. Voor zijn geboorteland Argentinië is hij topscorer aller tijden met 65 doelpunten. Toch zou hij in het Argentinië voetbalshirt nooit een hoofdprijs pakken: twee Copa América-finales en één WK-finale gingen verloren. Mede daardoor wordt er door sommige critici getwijfeld of Messi wel moet worden beschouwd als de grootste aller tijden. Zowel Pelé en Maradona hebben meer voor hun land betekent. Maar wat niet is kan nog komen: Messi is 31 jaar en zou nog (minstens) twee eindtoernooien kunnen spelen. De eerste daarvan vindt deze zomer plaats in Brazilië: de Copa América. Zou hij dan toch een hoofdprijs de lucht in houden in het voetbalshirt van Argentinië?   

Cristiano Ronaldo

De Portugese superster Ronaldo werd in 2008, 2013, 2014, 2016 en 2017 tot beste speler van de wereld uitgeroepen. Behalve deze indrukwekkende prestatie heeft CR7 talloze clubprijzen gewonnen, waaronder vijf maal de Champions League (1 keer met Manchester United en 4 keer in het Real Madrid shirt). Hoewel Lionel Messi door velen wordt beschouwd als een natuurtalent en Cristiano Ronaldo als een geolied trainingsproduct, heeft de Portugees wel één belangrijke prijs op z’n naam staan die in zijn voordeel spreekt: het EK van 2016. Voor de Portugese selectie heeft de nummer 7 in 154 duels maar liefst 85 keer weten te scoren. Net als Messi is hij daarmee topscorer aller tijden voor zijn geboorteland. Zowel in de shirts van Manchester United en Real Madrid wist hij kampioen te worden en de kans is groot dat hem dat in het Juventus voetbalshirt ook gaat lukken.

Messi of Ronaldo?

Lange tijd hoorde je of bij het kamp Messi of bij het kamp Ronaldo, maar nu beide spelers de 30 zijn gepasseerd, komen hopelijk steeds meer mensen tot besef dat we nog eigenlijk zoveel mogelijk moeten genieten van beide geweldenaren. Cristiano Ronaldo is inmiddels 34 jaar en het einde van z’n carrière komt daarmee in zicht. Laten we dus maar genieten met z’n allen, zolang het nog kan.

Klantbeoordeling 8.8

12435 beoordelingen