Manchester City Thuisshirt 2017-2018

Manchester City Thuisshirt 2017-2018

Met het nieuwe Manchester City thuisshirt 2017-2018 wil de Engelse club een statement maken: Manchester moet volgend seizoen blauw kleuren. Belangrijk daarbij is de lancering van de nieuwste collectie. Het nieuwe Manchester City thuisshirt voor 2017-2018 is gepresenteerd door kledingsponsor Nike en de Engelse voetbalclub. In dit nieuwe shirt spelen de mannen van Guardiola de thuisduels in de Premier League, FA Cup en Champions League in het Etihad Stadium. Het nieuwe shirt van de club is geïnspireerd door een speciaal voetbalshirt uit de clubgeschiedenis. Er wordt namelijk verwezen naar het legendarische seizoen 1967-1968, het jaar waarin de club voor de tweede keer in de clubgeschiedenis kampioen werd van Engeland. Met het komende seizoen in aantocht is het precies 50 jaar geleden dat deze tweede titel werd veroverd.

Manchester City thuisshirt 2017-2018

Voor aankomend seizoen is er vastgehouden aan de nieuwe template die wel voor meer clubs wordt gebruikt door Nike. Wat hierbij opvalt is dat de kraag veel lijkt op de kraag van afgelopen seizoen. Het nieuwe Manchester City thuisshirt van dit seizoen heeft een eenvoudig ontwerp, volledig in lijn met de vintage voetbalshirts van de jaren '60. Sterren van de selectie van 1967-1968 waren onder meer Mike Summerbee, Colin Bell en Franny Lee. Het voetbalshirt is zoals elk seizoen weer licht blauw van kleur en is voorzien van zogenaamde crew neck, oftewel een ronde nek. De achterkant van deze hals is echter voorzien van een witte strip. In deze strip is aan de achterkant een deel van de naam van de club verwerkt: City. De witte accenten komen bovendien terug in een strip aan de zijkanten van het voetbalshirt. Deze strip zet uit als de drager in beweging komt. Daarnaast zorgt het ook voor meer ventilatie. De mouwen van het voetbalshirt hebben een iets donkerdere tint licht blauw dan de body van het shirt. Hiermee wordt de lijn van vorig seizoen voortgezet, alleen verschilt de tint van de gebruikte kleur blauw. Die was afgelopen seizoen een stuk donkerder. Verder kent het nieuwe tricot niet heel veel andere opmerkelijke details. Op de borst van het voetbalshirt staan natuurlijk de logo’s van de club en kledingsponsor Nike. Over het midden van het shirt staat de naam van hoofdsponsor Etihad Airways afgebeeld.

Manchester City thuisshirt 2017-2018

Manchester City thuistenue 2017-2018

Voor de andere twee onderdelen van het drievoudige tenue, het broekje en de sokken is voor een logische kleurverdeling gekozen. Die zijn namelijk wit en celeste van kleur. Allereerst is het voetbalbroekje wit van kleur, maar is er wel plek ingeruimd voor blauwe accenten. Zo lijkt er langs de zijkant een donkere strip. Deze loopt niet helemaal door tot de bovenkant, maar stopt op ongeveer driekwart van de shorts. Op de broek is plek gereserveerd voor een tweetal logo’s. Het clublogo staat ditmaal aan de rechterkant en het merklogo aan de linkerkant. Hiermee wordt een omgekeerde volgorde aangehouden van de logo’s in vergelijking met het shirt. De sokken zijn voor het grootste gedeelte licht blauw en hebben gek genoeg een bordeaux rode lijn aan de bovenkant. Dit zal in de ogen van de designers en clubleiding overigens een achterliggende gedachte hebben gehad. In het verleden heeft de kleur bordeaux rood, oftewel maroon, verschillende andere shirts van de club ingevuld. Een bekend bordeaux rode editie was het uitshirt van het seizoen 1955-1956. Hierin won de, op dat moment nog niet heel succesvolle club, de prestigieuze FA Cup. De laatste keer dat deze kleur een plek kreeg in de kousen was in het thuistenue van 2010-2011. Op de huidige sokken staan verder nog het merklogo van Nike en het woord City. Aan de achterkant lopen sportieve banen die de sokken meer snelheid en power lijken te geven.

Thuisshirt Manchester City 2017-2018

Manchester City thuisshirt kopen?

Denk jij toch dat de club zichzelf volgend seizoen kan herpakken en zowel nationaal als in Europa voor de hoofdprijzen speelt? Neem dan snel een kijkje bij onze collectie van Manchester City shirts. Hierin vind je gave fanshirts die zijn voorzien van verschillende details als een aangepast clublogo en shirtbedrukking. Daarnaast zorgen we ook altijd voor shirts in uiteenlopende maten zodat elke fan van de club een item kan uitzoeken. Overigens bespreken we de belangrijkste releases in ons blog, dus houd onze website nadrukkelijk in de gaten! Als voetballiefhebber bespreken we graag alle mooie voetbalshirts en het Manchester City thuisshirt 2017-2018 behoort toch ook zeker tot één van onze favorieten!

Klantbeoordeling 8.5

15660 beoordelingen