Liverpool Thuisshirt 2020-2021

Liverpool Thuisshirt 2020-2021

Het duurde even, maar hij is er dan eindelijk: het nieuwe Liverpool thuisshirt 2020-2021. Dat het zolang duurde had een reden: de coronacrisis. New Balance zou het stokje namelijk doorgeven aan Nike, maar door het coronavirus liep alles net even iets anders. Het vorige seizoen duurde net wat langer dan normaal gesproken en dat betekende wel dat de resterende wedstrijden nog in het oude shirt moesten worden afgemaakt. Pas toen het seizoen echt gespeeld was, zou Nike in beeld komen met de presentatie van het nieuwste Liverpool shirt. En dat is best een opmerkelijke editie. 

Liverpool thuisshirt 2020-2021

Want we hebben het met Liverpool immers over een club dat bol staat van de traditie. Daarbij is altijd één iets heel herkenbaar: de kleur rood in het voetbalshirt. Des te meer zal het daarom opvallen dat er nogal wat andere details in het shirt voorkomen. Zo zijn er witte, maar ook turquoise details, waarbij laatstgenoemde kleur toch even wat wennen zal zijn. Dat is onder meer te zien in de v-hals, maar ook in de mouwen. Deze accenten halen hun inspiratie uit de jaren 1993 tot en met 1996. Heel succesvol waren die jaren niet, want alleen in 1995 werd de League Cup gewonnen. De turquoise kleur is tevens een verwijzing naar de stad Liverpool, zo is de Liverbird op de Liver Building ook voorzien van deze kleur. Op de rechterborst zien we bijvoorbeeld ook dat de Liverbird op het shirt is verwerkt in plaats van het echte clublogo. Dat is in lijn met hoe New Balance het de laatste seizoenen zou doen. Bijzonder is dat op de achterkant van het thuistenue 2 fakkels zijn verwerkt met het getal 96. Dit is een verwijzing naar het Hillsborough drama uit 1989 waarbij 96 fans zouden overlijden. 

Liverpool thuisshirt 2020-2021

Liverpool thuistenue 2020-2021

It’s all red in 2020-2021, want het complete Liverpool tenue is rood: oftewel, ook de voetbalsokken en het voetbalbroekje zijn rood geworden. De logo’s op de shorts van Liverpool zijn wel weer wit van kleur en dezelfde witte details krijgen we te zien op de kousen van het Liverpool voetbaltenue. Ook voor dit seizoen valt verder te schrijven dat er weer 2 varianten worden uitgebracht: de Authentic-variant en de replica variant. Beide stoten ze goed vocht en zweet af, maar de tenues die door de spelers worden gedragen zijn in alle opzichten iets geavanceerd: iets getailleerder, iets lichter, iets minder belastend. 

Liverpool thuisshirt nieuw 2020-2021

Liverpool voetbalshirt kopen?

Het lijkt erop dat Liverpool het nieuwe seizoen zal beginnen zonder Georginio Wijnaldum. Medelijden hoeft de middenvelder overigens niet te krijgen, want het heeft er alle schijn van dat FC Barcelona zijn nieuwe club zal worden. Verder is Big Virg nog altijd in Britse dienst en we hebben van de aanvoerder van het Nederlands Elftal natuurlijk ook de nodige verwachtingen. Of het weer de Champions League wordt of toch de Premier League, dat weten we niet. Maar wat we wel weten is dat Van Dijk onder leiding van Jürgen Klopp dit seizoen ongetwijfeld weer een prijs zal pakken in het Liverpool thuisshirt 2020-2021.

Klantbeoordeling 8.6

13473 beoordelingen