Koeman, Tadic, Pellè: het succestrio van Southampton

Koeman, Tadic, Pellè: het succestrio van Southampton

Het geluk kan maar niet op bij Southampton. Na een 0-1 zege op Hull City heeft Southampton inmiddels 22 punten uit 10 wedstrijden, goed voor een tweede plek in de Premier League. Hiermee presteert het elftal onder leiding van Ronald Koeman ver boven verwachting. Koeman zet de lijnen goed uit en voelt zijn elftal goed aan, terwijl Tadić de dirigent is en de aanvallers profiteren van zijn diepgaande spelinzicht. Hoewel van Pellè soms werd gesteld dat de Premiership een stap te hoog zou zijn bewijst hij elke week het tegendeel. Met vele doelpunten is Pellè voor een groot deel verantwoordelijk voor het voortdurende succesverhaal. Hoe dan ook, het is ze gegund. Vandaag daarom meer aandacht aan deze drie ex-Eredivisiegangers. 

Een succesverhaal met een Nederlands tintje

Trainer Ronald Koeman begon het seizoen bij Southampton met een afgeroomd elftal, maar de club zat zelf ook niet stil en roerde zich met succes op de transfermarkt. Het vertrek van onder meer Dejan Lovren, Adam Lallana, Rickie Lambert, Luke Shaw en Calum Chambers moest worden opgevangen door onder anderen Dušan Tadić en Graziano Pellè en de gehuurde Toby Alderweireld. En omdat trainer Pochettino naar Tottenham Hotspur vertrok mocht Ronald Koeman de functie van trainer bekleden, geassisteerd door broer Erwin Koeman. In Southampton zagen ze de bui al hangen en Koeman had de zware taak om het vertrek van tal van belangrijke spelers in te vullen.

Voor Ronald Koeman was de functie bij Southampton in eerste instantie misschien niet geheel zijn eerste keus. Lange tijd zag het er naar uit dat Koeman de opvolger zou worden van de naar Manchester United vertrokken Louis van Gaal als trainer van het Nederlands Elftal. Guus Hiddink werd echter aangesteld als nieuwe bondscoach en de onvrede hierover werd door Koeman meerdere malen in de pers uitgesproken. Desondanks pakt de stap naar Engeland vooralsnog prima uit en de huidige tweede plek is dan ook een uiterst knappe prestatie met een Nederlands tintje. Dankzij de goede resultaten werd de Nederlandse oefenmeester verkozen tot Manager van de Maand september in de Premier League.

Tadić en Pellè: een magisch duo

Het tweetal uit de Eredivisie ontpopt zich tot een droomduo. In de met 8-0 gewonnen wedstrijd tegen Sunderland scoorde de Italiaan twee keer scoorde en was Tadić goed voor vier assists en een goal. Het aanvalsduo werd na afloop van de monsterzege samen geïnterviewd en Pellè was vol lof over de Servische aangever. Tijdens de wedstrijd tegen Queens Park Rangers bezorgde Pellè Southampton de winst met een fenomenale omhaal en oud-aanvaller Jason Roberts maakte dan ook de opmerking dat de ex-speler van Feyenoord eigenlijk met de naam Pelé zou moeten spelen, refererend naar de Braziliaanse legende. Inmiddels staat de teller op twaalf doelpunten. Dit bleef ook niet onopgemerkt door de Italiaanse bondscoach Antonio Conte die de spits beloonde met een uitnodiging voor ten koste van het enfant terrible Mario Balotelli. Dit bleek gelijk succesvol want tijdens zijn debuut voor Italië maakte Pellè het enige doelpunt in de met 1-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Malta.

In Nederland werd er niet getwijfeld aan de kansen van Dušan Tadić in de Premier League en die verwachtingen komen nu helemaal uit. De van FC Twente overgekomen Servisch international heeft in Engeland razendsnel naam gemaakt. De Serviër was in zijn eerste negen wedstrijden voor de Saints al verantwoordelijk voor zeven assists, alleen Cesc Fàbregas was goed voor meer assists. Zowel Pellè als Tadić blijven dankzij de aanhoudende goede resultaten op een goed vervolg hopen en dromen stiekem al van Europees voetbal.

Tot nu toe heeft Southampton een relatief gemakkelijk programma gekend, maar de eerste vooruitzichten lijken gunstig. Op 30 november wacht de eerste grootste test. De thuiswedstrijd tegen het miljoenenelftal van Manchester City. 

» Graag zijn we benieuwd naar jullie mening over Southampton en deze twee sterspelers in het bijzonder. Welke plek denken jullie dat Southampton aan het einde van het seizoen bezet?

Klantbeoordeling 8.6

9493 beoordelingen