Hoeveel verdient Messi? Duizelingwekkend veel!

Hoeveel verdient Messi? Duizelingwekkend veel!

Dat er een hoop geld in het voetbal omgaat, dat weten we allemaal. Niet zo gek ook dat voetbalshirts enorm prijzig zijn, net als een kaartje voor een voetbalwedstrijd. Als je een beetje kunt ballen, haal je daar meer salaris mee op dat zo’n beetje elke andere baan. Toch zijn er een aantal uitzonderlijke gevallen in de voetbalwereld zoals Leo Messi en Cristiano Ronaldo. En dat betekent ook weer enorme salarissen.

Want we hebben het hier wel over misschien wel de twee beste voetballers die ooit op onze planeet hebben rondgelopen. In het geval van Lionel Messi leverde dat hem vorig jaar zelfs de titel van bestbetaalde voetballer ter wereld op. Over welke bedragen we het hebben, lees je hieronder. We kunnen je alvast verklappen dat de kleine Argentijn er wel warmpjes bij zit.

Salaris Lionel Messi bij FC Barcelona

Bij zijn werkgever FC Barcelona geniet de #10 van een jaarsalaris (gebaseerd op cijfers van 2018) van 71 miljoen euro. Dat lees je inderdaad goed, 71 miljoen! Da’s een stuk meer dan bijvoorbeeld het salaris van Cristiano Ronaldo. Toen de Portugees nog bij Real Madrid speelde, kon hij rekenen op een loon van 39,9 miljoen euro per jaar. Ook niet slecht natuurlijk, maar een stuk minder dan zijn Argentijnse rivaal. Waarom Messi zoveel verdient? Oké, we hebben het hier over een exceptionele voetballer die met z’n 31 jaar net iets jonger is dan zijn Portugese tegenhanger (34 jaar). Maar toch kon Messi vorig jaar op z’n riant inkomen rekenen doordat er flink wat geld was vrijgekomen door de verkoop van Neymar. Dat leverde Barça niet alleen 222 miljoen euro op, het scheelde ze ook een hele kostenpost (en een hoop huilie-huilie gedrag).

Maar da’s nog niet alles

Nu we toch al aan het rekenen zijn, kunnen we net zo gek de rekensom maken waar iedereen op zit te wachten: hoeveel verdient hij nu per maand? En per week? Voordat we gaan rekenen, moeten we nog wel een kanttekening maken; met zijn salaris van 71 miljoen zijn we nog (lang) niet bij zijn totale inkomen. Want hij verdient het geld niet alleen door in het Barcelona shirt te spelen. Als we sponsordeals bij pakken dan wordt het bedrag zo waar een derde hoger, oftewel €104.441.346,00 bruto per jaar. Daarbij verdient de baltovenaar dus:

  • Maandelijks: €8.703.445,50

  • Wekelijks: €2.008.487,42

  • Dagelijks: €286.926,77

  • Per uur: €11.955,28

  • Per minuut: €199,25

  • Per seconde: €3,32

Laat dat maar even bezinken...

Klantbeoordeling 8.8

12438 beoordelingen