De grootste kanshebbers op de Ballon d'Or

De grootste kanshebbers op de Ballon d'Or

De laatste tijd wordt er steeds meer over gespeculeerd: de Ballon d’Or. Al jaren gaat de strijd tussen de supersterren Messi en Ronaldo en ook dit jaar lijkt de strijd weer te gaan tussen de eeuwige rivalen. Op dit moment zijn 23 spelers genomineerd voor de trofee voor beste speler van de wereld. Deze lijst van 23 namen zal op 1 december worden teruggebracht tot een drietal namen. Vorig jaar bestond deze lijst van drie namen uit Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, en Franck Ribéry. Ook onze eigen Arjen Robben is dit jaar genomineerd voor de Ballon d’Or en we hopen dan ook dat hij bij de lijst van drie namen zal horen. Voor nu nemen we graag de belangrijkste kanshebbers door.

De geschiedenis achter de Ballon d’Or

De titel Ballon d'Or werd van 1956 tot 2009 uitgereikt door het tijdschrift France Football aan de beste Europese voetballer van het jaar. Vanaf het jaar 2007 konden voetballers over de hele wereld gekozen worden, en dus niet meer uitsluitend voetballers uit de Europese competities. In 2010 is het besluit gemaakt om de toonaangevende prijs te laten samensmelten met de uitreiking voor de Wereldvoetballer van het jaar. Deze samensmelting zorgde voor een nieuwe trofee: de FIFA Ballon d'Or. In 2007 was overigens de laatste keer dat de strijd van beste voetballer van de wereld/FIFA Ballon d’Or niet tussen Lionel Messi of Cristiano Ronaldo ging. De Braziliaanse sterspeler Kaká was hiermee de allerlaatste en ook dit jaar lijkt het weer tussen de Portugees en de Argentijn te gaan.

De grootste kanshebbers volgens voetbalshirtskoning.nl

Cristiano Ronaldo

In 2008 was het de eerste keer dat de Portugese aanvoerder zich mocht bekronen tot Wereldvoetballer van het jaar. Destijds speelde de huidige Real Madrid speler nog in Engeland bij Manchester United. Ook in 2013 was de Portugees bezig aan een waanzinnig seizoen waarbij record na record werd verbroken. Dit leverde dan ook, naar onze mening, terecht de titel van beste speler ter wereld op. Hiermee kwam de speler weer terug op de eerste plaats na vier jaar als nummer twee te zijn gekozen. Inmiddels fysiek sterker en fitter dan ooit is het bijna angstig om te zien. De 29-jarige beste speler van de wereld wordt namelijk alleen maar beter en heeft zijn doelstelling uitgesproken om de beste speler ooit te willen worden. Vooralsnog lijkt de Portugees wederom één van de grootste kanshebbers op de trofee want Ronaldo is wederom bezig aan een weergaloos seizoen.

Lionel Messi

Messi vier Gouden Ballen

Na vier jaar als beste speler van de wereld te zijn gekozen was het in 2013 voor het eerst sinds lange tijd dat de Argentijn als nummer twee de boeken inging. Ondanks niet als beste speler van de wereld te zijn gekozen was de ‘El Pulga’ nog steeds bezig met een fantastisch seizoen. Mede dankzij verschillende blessures en problemen met de Spaanse belastingdienst kon de kleine Argentijn echter niet brengen wat het de voorgaande seizoenen had laten zien. Op het WK 2014 werd de Barcelona ster gekozen tot beste speler van het toernooi en leidde de aanvoerder van het Argentijnse elftal zijn land naar de WK-finale in Rio de Janeiro. Of het goed genoeg was voor het eremetaal zullen we op 12 januari te weten komen.

Zlatan

Helaas was één van onze favoriete spitsen van dit moment niet actief op het WK in Brazilië, desondanks blijft de Zweed ook dit jaar één van de grootste kanshebbers. Bij Paris Saint-Germain blijft Zlatan het beste brengen zoals alleen hij dat kan. Zowel vanwege zijn excentrieke gedrag als zijn wonderschone doelpunten. Bijna alle goals die de Zweed scoort zijn van uitzonderlijke schoonheid, vaak op aangeven van rechtsback Gregory van der Wiel. Bij Paris Saint-Germain heeft de Zweed inmiddels voor zijn zesde club in de Champions League gescoord: Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan en Paris Saint Germain. Daarmee is de ex-Ajacied de enige speler die voor zes verschillende clubs heeft gescoord in de Champions league.

Arjen Robben

Volgens ons had niet Lionel Messi, maar Arjen Robben verkozen moeten worden tot beste speler op het WK in Brazilië. De Groninger zorgde voor ongekende acties, continu dreiging, en zorgde bij elk voetballiefhebber voor de benodigde bewondering. Ook bij Bayern München jaagt Robben de Bundesliga verdedigers de stuipen op het lijf. Met de Duitse Rekordmeister won hij tot op heden elf prijzen, waaronder driemaal de Duitse dubbel, de Champions League en de Wereldbeker voor clubteams. In maart van dit jaar verlengde Robben zijn contract bij Bayern tot medio 2017 en behoort hij tot een select gezelschap die in zes achtervolgende Champions League wedstrijden het net trof.

Manuel Neuer

Menig voetbalkenner is van mening dat Cristiano Ronaldo dit jaar opnieuw de Ballon d'Or verdient, maar ook de naam van doelman Manuel Neuer wordt ook steeds vaker genoemd. Xabi Alonso speelde vorig jaar nog samen met Cristiano Ronaldo, maar maakte in de zomer de overstap van Real Madrid naar Bayern München. De Spanjaard pleit inmiddels dan ook voor de Duitse doelman Manuel Neuer. Neuer zelf weet hoe het werkt in het voetbal. Een doelman kan talloze reddingen maken, uiteindelijk gaat de meeste aandacht toch uit naar de doelpuntenmakers. Lev Yashin was in de jaren zestig de laatste keeper die tot beste voetballer van de wereld werd gekozen.

» Wie is jouw absolute favoriet voor de Ballon d’Or? Of heb jij een speler die niet op dit lijstje staat? Laat jouw voetbalstem horen.

Klantbeoordeling 0

12438 beoordelingen