Groenen Shirt

Groenen Shirt

Jackie Groenen is op 24-jarige leeftijd uitgegroeid tot één van de bepalende spelers in het Oranje dameselftal en dat betekent dat ze tijdens het aankomende WK 2019 in Frankrijk een flinke verantwoordelijkheid. Samen met andere dragende speelsters als Martens en Miedema moet ze de Oranje Leeuwinnen op het sleeptouwen nemen.

Geboren in Nederland, opgegroeid in België, groot geworden in Duitsland. Zo zou je het leven van Groenen wel in het kort kunnen uitleggen. De wieg stond namelijk in Tilburg, maar via een jeugd in België kwam ze als 15-jarige al terecht in de Duitse voetbalcompetitie. Daar zou ze via SG Essen-Schönebeck uitkomen bij FFC Frankfurt en los van een korte uitstap naar het Engelse Chelsea zou ze tijdens haar profcarrière altijd in een Duits voetbalshirt spelen.  

Uitgelachen als 15-jarige

Toch heeft ze het niet altijd makkelijk gehad in d’r carrière. Toen ze als 15-jarige binnenkwam bij Essen-Schönebeck werd ze namelijk regelrecht uitgelachen door de trainer. Het was namelijk alles behalve gewoon om een meisje in het profvoetbal te zien van zo’n jonge leeftijd. Toen ook nog eens bleek dat ze de 36-jarige vedette moest wijken om plek te maken voor Groenen werd haar leven tot een hel gemaakt door de rest van het team. In het begin sprak Groenen nog geen woord Duits en ze werd regelmatig onderuit geschopt door haar teamgenoten, puur om haar te pesten. Daarnaast zouden haar teamgenoten haar in de kleedkamer bewust negeren. Toch wist ze zich uiteindelijk een plek in het elftal te veroveren.

Onmisbare schakel in Oranje

En sindsdien is het snel gegaan. Want zo zwaar als het begin voor d’r was in Duitsland, zo sterk staat ze nu in de schoenen. Ze was als kleine tienermeid als actief bij een profclub en is daardoor snel volwassen geworden. Het voetbalshirt van het Nederlands Elftal kun je Jackie Groenen daarom wel toevertrouwen, die weet wel wat voor lading een voetbalshirt kan hebben. Spelers als Groenen kan het Nederlands Elftal daarom goed gebruiken, want het is op een toernooi als het WK 2019 dat de druk het hoogst wordt. Heb jij daarom ook diep respect voor het doorzettingsvermogen van Groenen? Bekijk dan onze dames voetbalshirts.

Gerelateerde producten

Klantbeoordeling 8.5

15660 beoordelingen