Feyenoord Thuisshirt 2016-2017

Feyenoord Thuisshirt 2016-2017

Hij is mooi geworden! Het nieuwe Feyenoord shirt 2016-2017. Onlangs is het splinternieuwe shirt gepresenteerd door de Rotterdamse club en de Duitse kledingsponsor Adidas. De samenwerking blijkt vooralsnog een gouden greep. Het shirt is even herkenbaar als ooit, maar wel helemaal van deze tijd. De belangrijkste kenmerken, zoals de gebruikte kleuren, zorgen voor weinig verrassingen, maar het Feyenoord shirt oogt fris en sportief. De club zal tijdens de eerste competitieronde nog niet in de Kuip kunnen spelen. Eerst wacht namelijk de uitwedstrijd bij FC Groningen. Naast de Eredivisie wedstrijden, zullen ook de andere wedstrijden in het 2016-2017 seizoen worden gespeeld in het nieuwe shirt. Denk hierbij aan de KNVB beker, maar ook de Europa League. Dankzij de bekerwinst en de derde positie op de ranglijst van vorig seizoen, zal de club ook aantreden in de groepsfase van de Europese competitie. Het shirt zelf valt weinig uit de toon in vergelijking met de andere jaren, maar heeft wel één groot verschil: de drie Adidas strepen. In plaats van over de schouders en mouwen, zijn deze nu verplaatst naar de zijkant van het shirt. We bespreken het klassieke shirt van Feyenoord graag met jou in dit blogartikel.

Feyenoord thuisshirt 2016-2017

Feyenoord thuisshirt 2016-2017

De rood-witte kleuren worden bij Feyenoord op een andere ingevuld dan bij de andere Nederlandse clubs die in dezelfde kleuren spelen. Het nieuwste thuisshirt van Feyenoord voor 2016-2017 kent het bekende half-om-half ontwerp. Links rood en rechts wit. En om het shirt nog meer kracht meer te geven zijn de accenten weer in het zwart. Daar waar de voorkant van het shirt is opgedeeld in een rood en wit vlak, kennen de mouwen een tegengestelde kleur. Dit betekent dat de linker mouw rood is gekleurd en de rechter mouw juist weer wit is. De bies is zwart, een kleur die wel vaker is gebruikt. Dezelfde zwarte kleur zien we in andere details, zoals de v-hals en de logo’s. Datzelfde geldt voor de Adidas strepen die voor volgend seizoen langs de zijkant lopen, in plaats van langs de mouwen. Het is een ontwikkeling die we toejuichen en ook al zagen bij shirts van onder andere Juventus, AC Milan en Chelsea. Ook de logo’s op de voorkant van het shirt zijn zwart. Dat geldt in eerste instantie voor het Adidas logo zelf, maar ook voor het sponsorlogo van Opel. Het logo van Feyenoord kent natuurlijk haar eigen invulling en wordt ook aangevuld met één gouden ster, verwijzend naar de 14 landstitels die de club sinds 1908 heeft binnengesleept. Terugkomend op de sponsorschap van Opel kunnen we vooralsnog stellen dat 2016-2017 het laatste seizoen is dat de Duitse autofabrikant op het shirt zal verschijnen. Vanaf volgend seizoen zal dat met een nieuwe sponsor gebeuren. Voor dit seizoen is in ieder geval rijkelijk gestrooid met de beschikbare ruimte voor het Opel logo. Het logo prijkt in groot formaat over het midden van het shirt. Wat ons betreft had dit logo wel een stukje kleiner gemogen.

Feyenoord shirt 2016-2017

Feyenoord thuistenue 2016-2017

Het Feyenoord thuisshirt 2016-2017 wordt doorgaans aangevuld met een donker voetbalbroekje en voetbalsokken. Ook voor komend seizoen is gekozen voor de zwarte kleur. Ditmaal met rode accenten. Het Feyenoord voetbalbroekje is zwart en aan de onderkant van de pijpen voorzien van een dunne rode lijn. Het oogt in ieder geval klassiek. Vanwege de donkere kleur van het broekje zijn de Adidas strepen aan beide kanten weer in het wit te zien. Op de shorts staan ook de logo’s van zowel Feyenoord zelf als Opel. Het clublogo is rechts te zien, terwijl het automerk logo aan de linkerkant af te lezen is. De sokken zijn eveneens in dezelfde kleuren. Het grootste oppervlak is zwart, terwijl het rode vlak aan de bovenkant van de sok is verwerkt. Het logo van Adidas zien we aan de voorkant van de sok, ter hoogte van de scheen. Hiervoor is overigens de witte kleur gebruikt. Aan de rechter achterkant van het broekje is ook een verwijzing naar de Adidas Climacool technologie opgenomen. Deze geavanceerde techniek heeft als uitgangspunten dat de samenstelling voor meer verkoeling, ventilatie en vochtafvoer moet zorgen. Een soortgelijke techniek zien we ook bij de andere grote sportmerken. Het doel is in ieder geval dat de spelers beter kunnen presteren.

Feyenoord thuisshirt seizoen 2016-2017

Feyenoord voetbalshirt online kopen?

Het Feyenoord shirt voor 2016-2017 is met enthousiasme ontvangen door het publiek dat de Rotterdamse club een warm hart toedraagt. Voor deze fans is daarom ook een speciaal fanshirt gelanceerd. Met de mogelijkheden tot shirtbedrukking kun je daarbij ook de naam van jouw favoriete Feyenoord speler laten opdrukken op het shirt. Uiteraard geldt datzelfde voor het rugnummer. Ook kun je gaan voor de keuze om je eigen naam en rugnummer te laten opdrukken. Het fanshirt is voor alle Feyenoord supporters verkrijgbaar. Reken dus op een breed aanbod aan uiteenlopende maten. Het Legioen is in ieder geval optimistisch over het nieuwe seizoen. Terwijl Dirk Kuijt en Tony Vilhena besloten om bij te tekenen, werd ook de Deense spits Nicolai Jørgensen voor vijf seizoenen vastgelegd. Terwijl heel Europa zat te hengelen naar de diensten van de Deense aanvaller, was het Feyenoord die de concurrentie wist af te troeven. Het zorgt ervoor dat de Rotterdamse selectie er momenteel goed voorstaat met een rijtje aan uitstekende spelers. Zo zullen onder meer Dirk Kuyt, Tony Vilhena, Eljero Elia, Michiel Kramer, Nicolai Jörgensen en Terence Kongolo te zien zijn in het nieuwe Feyenoord shirt. Had je 7 augustus al in je agenda gezet? Dan trapt Feyenoord namelijk af. In en tegen Groningen.

Klantbeoordeling 8.6

9493 beoordelingen