Eredivisie talenten: de toekomst van Oranje

Eredivisie talenten: de toekomst van Oranje

Hoewel er steeds vaker gesproken wordt over de kwaliteitsvermindering van de Nederlandse Eredivisie worden er nog altijd topvoetballers voortgebracht bleek maar op het afgelopen WK. Een groot deel van de Oranje spelers was namelijk nog actief op de Nederlandse velden. Zo beschreven we al eerder welke huidige topvoetballers de Eredivisie als kweekvijver hebben gebruikt. Vandaag willen we echter verder ingaan op het talent dat nog steeds actief is in Nederland en waar wij denken dat toekomstmuziek inzit. Zo wekte Memphis Depay op het WK in Brazilië meerdere malen de indruk dat hij klaar is voor een stap hogerop. Welke andere Eredivisie spelers, wat ons betreft, de meeste potentie hebben zullen we vandaag met je delen.

Davy Klaassen

Ajax-speler Klaassen ontpopt zich steeds nadrukkelijker tot een belangrijke schakel bij de de club uit de hoofdstad. Volgens coach Frank de Boer maakt de 21-jarige middenvelder grote sprongen en is dan ook lovend over Klaassen. De middenvelder ontwikkelt zich razendsnel en is een multifunctionele speler met bijzondere kwaliteiten. Bovendien is Klaassen koelbloedig voor de goal en knapt hij ook het vuile werk op. Kortom een complete mensen met een ijzeren instelling en ruimtelijk inzicht. Verder is Davy Klaassen goed in het anticiperen en wordt hij gekenmerkt door zijn hoge scoringsdrift. Ook voormalig bondscoach Bert van Marwijk ziet Davy Klaassen als een lichtpunt van de nieuwe generatie en verwacht dat de Ajax-middenvelder grote stappen zal maken.

Eredivisie-talenten-Davy-Klaassen

Georginio Wijnaldum

PSV-speler Wijnaldum was vorig seizoen meer dan een half jaar uitgeschakeld met een slepende rugblessure en genoot ondanks zijn beperkte spelritme van het vertrouwen van Van Gaal die hem selecteerde voor het afgelopen WK. Bij PSV maakt hij samen met Memphis Depay de dienst uit, maar werd in oktober wel gepasseerd door bondscoach Guus Hiddink. Bij de laatste ontmoetingen was er echter wel weer ruimte voor de Rotterdammer en critici zijn overwegend positief over zijn voetbalkwaliteiten. Ook tijdens de afgelopen transferperiode, mede dankzij een uitstekend WK optreden, werd de 23-jarige speler in verband gebracht met meerdere buitenlandse clubs.

Hakim Ziyech

Ziyech heeft iets bijzonders, aldus Van der Vaart over de Twente speler, die sinds deze zomer bij de club uit Enschede speelt. Volgens Van der Vaart beschikt Ziyech over een mooie passeerbeweging, een geweldig schot, en maakt dan ook alleen maar mooie goals. Tijdens zijn periode bij Heerenveen maakte Nederland kennis met de uitzonderlijke kwaliteiten van de behendige aanvaller. Meerdere topclubs, waaronder ook Ajax en Feyenoord, waren geïnteresseerd in de speler. FC Twente trok echter aan het langste eind. Volgens FC Twente trainer Alex Schreuder is de 21-jarige Drontenaar één van de grootste Nederlandse talenten wiens kwaliteiten buiten kijf staan. “Ziyech is echte publieksspeler en kan een team wat extra’s geven. De ‘nummer 10-positie’ is een positie voor uitzonderlijke spelers.”

Terence Kongolo

De jeugdopleiding van Feyenoord is al vijf jaar op rij uitgeroepen tot de beste van Nederland. Elk seizoen breken er nieuwe jeugdspelers door in het eerste, zoals bijvoorbeeld Robin van Persie, Daryl Janmaat, Leroy Fer, Jordy Clasie, en Bruno Martins Indi. Kongolo is de volgende parel uit de Rotterdamse school die het in zich heeft om een grote internationale voetballer te worden.

De slechts 20-jarige verdediger bleek al vroeg een talent van uitzonderlijke kwaliteit te zijn. De geboren Zwitser gaat niets uit de weg en gaat op een correcte manier de duels aan. Dankzij zijn voetbalinzicht is hij in staat het spel te lezen en weet dan ook precies wanneer hij in moet stappen. Door dit inzicht heeft Kongolo geen overtredingen nodig om de bal te af te pakken. Het is dan ook geen toeval dat de Rotterdammers zo goed presteren sinds de slimme verdediger in het centrum staat. Geen enkele Feyenoord speler heeft zoveel ballen afgepakt als hij.

Memphis Depay

Wat ons betreft de beste speler op de Nederlandse velden. De PSV-er is behendig, dynamisch, balvast, fysiek sterk, en heeft een goed schot. Bij PSV schittert hij voortdurend en is hij van uitzonderlijke waarde. Ook op het WK bleek Depay van grote waarde te zijn door verschillende doelpunten te maken of voor te bereiden. Lang werd dan ook gespeculeerd welke club de sterke aanvaller zou oppikken uit Eindhoven. De 20-jarige voetballer besloot echter om nog een seizoen in Nederland te blijven en niet in te gaan op vermeende interesse van clubs uit het buitenland. Depay zelf spreekt zijn ambities openlijk uit en stelt dat hij de beste PSV-speler wil worden en tot de beste spelers van de wereld wil gaan behoren. En dat horen we graag.

» De vijf bovengenoemde spelers hebben wat ons betreft de meeste potentie op een internationale doorbraak. Verder zijn we onder de indruk van de prestaties van El Ghazi, Kishna, en Zwolle-speler Necid, en hopen dat deze spelers constanter worden en door blijven groeien. Heb jij nog een aanvulling op bovenstaande lijst?

Klantbeoordeling 9.5

12 beoordelingen