Dit seizoen nog meer aandacht voor Engels voetbal

Dit seizoen nog meer aandacht voor Engels voetbal

Hoewel Engels voetbal altijd in trek is onder de echte liefhebber, is het lang geleden dat de Premier League met zoveel belangstelling wordt gevolgd als dit seizoen. Met een Nederlands tintje bij verschillende Premier League clubs is de Engelse competitie nu wel héél vermakelijk. We volgen dan ook met bovengemiddelde interesse de prestaties van zowel Nederlandse trainers, voetballers als ex-Eredivisie spelers. Van Newcastle United en Manchester United tot aan Southampton komen we veel bekende gezichten tegen. En dat zorgt er uiteraard voor dat er dit seizoen bovengemiddeld veel aandacht is voor Engels voetbal.

Engels voetbal herenigt Van Gaal en oogappels

Engels voetbal: Van Gaal en Koeman

Het WK 2014 in Brazilië vormde voor een groot aantal Oranje spelers het podium om zichzelf in de kijker te spelen. De jonge spelers waren voor aanvang van het WK voornamelijk actief in de eigen Eredivisie, maar dankzij de voortreffelijke WK-prestatie draaiden de buitenlandse scouts overuren. Engels voetbal is altijd geliefd geweest onder de Nederlandse voetbalfans en vormde voor vele spelers een logische stap hogerop. Daley Blind maakte vlak voor afloop van de transfer window de overstap naar Manchester United. Even daarvoor was succestrainer Louis van Gaal officieel in dienst getreden waarmee een hereniging tussen beide een feit werd. En hoewel het een seizoen op zich liet wachten, was de verwachte miljoenentransfer dan toch daar. De superster in wording Memphis Depay was de tweede Nederlandse aankoop van Van Gaal. Beide transfers lijken vooralsnog goed uit te pakken, zowel Blind als Memphis maken de verwachtingen tot nu toe meer dan waar.

Engels voetbal al jaren thuishaven van penaltykiller

Iets noordelijker gelegen komen we in het St James’ Park nog meer Nederlandse invloeden tegen. Doelman Tim Krul was de eerste in het rijtje van Nederlanders die momenteel bij Newcastle United actief is. De onverzettelijke penaltykiller kwam via de jeugdopleiding terecht bij het eerste elftal en is sinds 2005 al in dienst bij ‘The Magpies’. In 2012 maakte ook ex-Ajacied Vurnon Anita de opvallende overstap naar Noord-Engeland. Rechtsback Daryl Janmaat was één van de Oranje spelers die dankzij het sterke WK-optreden een transfer afdwong naar Newcastle. De laatste Nederlander die de overstap maakte naar de club was Georginio Wijnaldum, die dit seizoen overkwam van PSV. En met middenvelder Siem de Jong komt het aantal Nederlanders bij Newcastle op maar liefst vijf te staan. Reden genoeg om de verrichtingen van de club op de voet te volgen. De prestaties van de Engelse club zelf zijn echter ondermaats, vooral voor een club met een dergelijke staat van dienst. De club verkeert momenteel in de onderste regionen van de Premier League.

Het succesbeleid van Ronald Koeman

Southampton behoort tot één van de clubs die we met het meeste plezier volgen. Ronald Koeman slaagde er vorig seizoen in om een indrukwekkende prestatie neer te zetten door op de zevende plek te eindigen en zorgde daarmee voor volop bewondering in Engeland. De club zag haar belangrijkste spelers vertrekken en de Groninger maakte zich sterk voor de komst van Pellè en Tadić. Vergezeld door broer Erwin, Feyenoord oogappel Pellè en ex-Twente speler Tadić speelt de ploeg al twee seizoenen uitstekend voetbal en werd onlangs onder meer Chelsea van de mat gespeeld. Inmiddels is ook Jordy Clasie herenigd met Koeman en Pellè en zien we met Virgil van Dijk nog een bekend gezicht. Het is vooral bijzonder om te zien hoe Pellè zichzelf op een indrukwekkende manier heeft hervonden en is uitgegroeid tot de vaste spits van het Italiaanse elftal. Wat bij Feyenoord al werd ingezet wordt in Southampton op treffende wijze vervolgd. En we kunnen ons best voorstellen dat de Italiaan dankbaar is voor het onvoorwaardelijke vertrouwen van Koeman. Petje af Ronald.

» Engels voetbal wordt altijd op de voetbal gevolgd, maar dit seizoen kent de Premier League een speciaal tintje. Van welke Engelse club heb jij de hoogste verwachtingen?

Klantbeoordeling 8.6

9493 beoordelingen