De enfant terribles uit het voetbal

De enfant terribles uit het voetbal

Het leven van een voetballer is hectisch en mede hierdoor komen vele voetballers voortdurend in het nieuws, vaak door allerlei randzaken. Door het internet en de verschillende Social Media kanalen worden we continu geconfronteerd met de rare fratsen van topsporters, zowel in als buiten het veld. Roem, geld, en op jonge leeftijd voortdurend in de spotlights staan, eist vaak zijn tol. Sommige voetballers lijken het er juist om te doen en lijken continu te vervallen in het opstandige gedrag. Voetballers kunnen daarom best lastig zijn en zijn dan ook vaak een nachtmerrie voor het elftal, de trainer, en tegenstanders. Wat de grootste enfant terribles van dit moment zijn zullen we vandaag met je bespreken. Elk land heeft namelijk wel ergens een eigen Mario Balotelli rondlopen.

John Terry

In 2010 kostte een buitenechtelijke affaire Terry de aanvoerdersband in het nationale team. Terry's affaire met de inmiddels ex-vriendin van zijn voormalige teamgenoot Wayne Bridge, Vanessa Perroncel, werd breed uitgemeten in de Engelse tabloids. Terry kwam daarna opnieuw in opspraak toen hij Queens Park Rangers-verdediger Anton Ferdinand, de broer van Rio Ferdinand, racistisch bejegende. Voor deze racistische uitspraak moest Terry zich verantwoorden bij de rechter waarbij hij uiteindelijk werd vrijgesproken.

Mario Balotelli

Balotelli is hét ultieme voorbeeld van een enfant terrible uit de voetbalwereld. De Italiaan staat garant voor rare fratsen en laat het de laatste tijd ook nog eens na om echt te presteren op het voetbalveld. Een paar voorbeelden van recente gebeurtenissen zijn de plaatsing van een foto van Super Mario op Instagram met een beledigende tekst als onderschrift waarbij Joden het moesten ontgelden, en het in de rust al ruilen van zijn shirt in de wedstrijd tegen Real Madrid.

Ola Toivonen

Toivonen: enfant terrible

Ola Toivonen kan best aardig voetballen, maar zorgde voortdurend voor irritaties tijdens zijn tijd bij PSV. Omdat hij zijn contract weigerde te verlengen ontstonden er irritaties tussen de clubleiding en Toivonen. Dit sloeg vervolgens over naar de spelersgroep dankzij de opstandige houding van de Zweedse “etterbak”. De ex-PSV-er staat er om bekend dat hij tegenstanders gele kaarten aan te smeren en wekt irritaties op met zijn manier van voetballen.

Joey Barton

Barton is hét enfant terrible uit Engeland. Joey Barton werd voor twaalf wedstrijden geschorst en kreeg een geldboete van 93.000 euro vanwege een elleboogstoot aan het adres van Carlos Tevez. Toen Barton al rood had gekregen, schopte hij Sergio Agüero ook nog eens van achteren. Verder drukte hij al eens een sigaret uit in het oog van een speler van het tweede elftal van Manchester City. Daarnaast sloeg hij een teamgenoot, een taxichauffeur en een jeugdige Everton fan in elkaar. Voor geweld in het uitgaansleven moest hij tweeënhalve maand brommen in de gevangenis. Ook werd hij door Olympique Marseille voor twee wedstrijden geschorst omdat hij Thiago Silva op Twitter een “ladyboy met overgewicht” noemde.

Brandão

In augustus van dit jaar haalt Brandão negatief het nieuws als hij tijdens de wedstrijd tegen Paris-Saint Germain met een onbesuisde overtreding de ruggenwervel van Gregory van der Wiel breekt en na de wedstrijd een kopstoot bezorgd aan het adres van Thiago Motta. Motta breekt hierbij zijn neus. Voor de uitgedeelde kopstoot krijgt Brandão door de Franse rechtbank een celstraf opgelegd van één maand. Daarnaast krijgt de Bastia speler een boete van twintigduizend euro opgelegd

Marko Arnautović

Arnautovic werd bij Werder Bremen samen met Eljero Elia voor de laatste 3 weken van het seizoen disciplinair geschorst. Beide oud-spelers van FC Twente waren door de politie aangehouden vanwege te hard rijden. De Oostenrijker kwam verder in het nieuws door vechtpartijen in het uitgaansleven, opstootjes met ploeggenoten en opgelegde schorsingen toen hij op een veel te laat tijdstip in het uitgaansleven werd gesignaleerd.

Adrian Mutu

Mutu: voetba enfant terrible

De incidentenlijst van Adrian Mutu is lang en neemt extreme vormen aan. Zo mag Adrian Mutu nooit meer voor de Roemeense nationale ploeg spelen omdat hij de Romeense bondscoach belachelijk maakte met een Mr. Bean foto. Op Facebook publiceerde hij, na niet opgeroepen te zijn, een foto van de bondscoach waarbij het hoofd werd vervangen voor die van Mr. Bean. Eerder werd hij bij Chelsea betrapt op cocaïnegebruik en liep hij bij Fiorentina een schorsing op wegens dopinggebruik. Voor het cocaïnegebruik kreeg de Roemeen een geldboete dat opliep tot maar liefst 21,5 miljoen euro. Bovendien werd hij al eerder verbannen uit de Roemeense ploeg nadat hij met een collega-international werd betrapt in het uitgaansleven, terwijl zijn ploeg tegen San Marino speelde.

Luis Suárez

Drie bijtincidenten en het racistisch bejegenen van Patrick Evra. We hoeven dan eigenlijk niet meer te vermelden dat we het over Luis Suárez hebben. In ons spelersprofiel over de Uruguayaan beschreven we de Barcelona-spits al eerder als een geniale gek. Na het bijtincident op het WK, waarbij tegenstander Chiellini in de nek werd gebeten, de daarop volgende schorsing van vier maanden, en de transfer naar Barcelona lijkt de ex-Ajacied voolopig te zijn gekalmeerd. Heeft hij zijn leven gebeterd of is het een kwestie van afwachten tot het volgende incident zich voordoet?

» Ongetwijfeld heb jij nog wel een aantal suggesties. Welke ‘enfant terribles’ mis jij op de lijst? Laat het ons weten en deel je voetbalmening met andere voetballiefhebbers.

Klantbeoordeling 8.6

9493 beoordelingen