Borussia Dortmund Uitshirt 2016-2017

Borussia Dortmund Uitshirt 2016-2017

Het Borussia Dortmund uitshirt 2016-2017 is volledig anders dan het thuisshirt, maar blijft toch heel herkenbaar. De gebruikelijke geel-zwarte kleuren komen opnieuw terug in het nieuwste shirt van Dortmund, maar wel in een compleet andere samenstelling. Zwart overheerst en de gele kleur wordt vooral gebruikt voor de kleinere accenten. Dit is het nieuwe uitshirt waarin Borussia Dortmund in drie competities actief zal zijn: de Bundesliga, DFB Pokal en Champions League. Afgelopen seizoen eindigde de club uit Noordrijn-Westfalen nog op de tweede plek. Voor komend seizoen zal het een loodzware opgave worden om deze positie te overtreffen. Maar bij Borussia Dortmund draait het om meer dan de sportieve resultaten. De fanatieke achterban maakt een bezoekje aan Dortmund een ware beleving. Want iedereen houdt van Borussia Dortmund. Bijna iedereen dan. Het Borussia Dortmund uitshirt 2016-2017 zal overigens zelden te zien zijn in het eigen Westfalen Stadion. In het eigen stadion is de kleur namelijk altijd geel. Felgeel.

Borussia Dortmund uit shirt 2016-2017

Door de jaren heen heeft de club uit Dortmund verschillende kleuren gebruikt voor het uitshirt. Regelmatig komt de club met een wit uitshirt, maar de kleur die toch echt het meest wordt gebruikt voor het uittenue is zwart. Ook in 2016-2017 is het uitshirt van Dortmund grotendeels zwart, met verwijzingen in het geel - hoe kan het ook anders? Deze gele accenten komen terug in de vele horizontale banen die over het uitshirt lopen. Het shirt heeft in totaal zeven horizontale banen, waarvan drie strepen dikker zijn dan de andere vier dunne banen. Ook zien we een paar grijze banen terug. Door het donkere karakter van het shirt zou je van afstand niet kunnen zien dat de grijze kleur is verwerkt in het shirt. Daarnaast heeft het nieuwe shirt van Dortmund een v-hals. Volledig in het zwart en vrij degelijk. De achterkant van het voetbalshirt bevat net onder de kraag de initialen van de club: ‘BVB’, terwijl aan de onderkant het tweede deel van de clubnaam staat: ‘Dortmund’. Kledingsponsor Puma neemt ook een voorstaande plek in op het shirt. Niet alleen zien we het Puma logo op de voorkant van het shirt terug. Ook op beide mouwen staat het logo van de Duitse sponsor. In alle gevallen gaat het hier om de gele kleur. Het sportmerk is inmiddels vier jaar kledingsponsor van de club uit het Ruhrgebied. Het logo van Borussia Dortmund zelf staat op de linkerborst. Hierboven treffen we twee sterren aan. Deze zijn in tegenstelling tot het logo in de gouden kleur. De 2 sterren zijn een verwijzing naar de 8 landstitels van de club. Het Duitse gebruik van deze toegekende sterren wijkt af van die in Nederland. In Duitsland worden respectievelijk 1, 2, 3 en 4 sterren toegewezen als een club 3, 5, 10 en 20 titels heeft binnengesleept. Met acht landstitels komt Dortmund dus uit op 2 sterren. Hoofdsponsor Evonik staat rond het midden van het shirt en wel in horizontale richting. De fabrikant van chemische producten is sinds 2005 de belangrijkste sponsor van de club. Een sponsor die de club twee keer kampioen heeft zien worden. In 2011 en 2012. Sindsdien domineert die andere club. Die uit het zuiden van Duitsland.

Borussia Dortmund nieuw uitshirt details 2016-2017

Borussia Dortmund uittenue 2016-2017

Het complete tenue is in dezelfde stijl. Dat betekent dat het Borussia Dortmund voetbalbroekje en de voetbalsokken in dezelfde kleuren zijn als het het shirt. Het broekje is zwart van kleur en eindigt aan de onderkant in een gele streep. Het clublogo is terug te vinden aan de rechterkant, terwijl het Puma teken links te zien is. Voor de sokken geldt dat deze qua kleur niet afwijken van de andere twee items. De sokken zijn daarmee zwart en hebben gele accenten, in de vorm van een gele lijn en de clubinitialen ‘BVB’. Het zorgt al met al voor een donker geheel. Net als de andere grote sportmerken, heeft ook Puma een eigen technologie gelanceerd, de zogenaamde ‘Puma Dry Cell’ technologie Het Borussia Dortmund tenue is één van de tenues die beschikt over de bovengenoemde techniek. Ook hierbij geldt dat de toepassing voor meer verkoeling, ventilatie en vochtafvoer moet zorgen. Puma beschikt over een eigen lab en loopt altijd voorop als het gaat om nieuwe innoverende technieken. Het is in dit tenue waarin sterren als Shinji Kagawa, Jakub Błaszczykowski en natuurlijk Marco Reus zullen spelen tijdens het nieuwe seizoen. Of Marco Reus daarbij kan beschikken over zijn aanvalspartner Pierre-Emerick Aubameyang valt nog even te bezien. Voor hem en de fans is het vooral te hopen van wel. De twee waren afgelopen seizoen in de Duitse Bundesliga samen namelijk goed voor 35 doelpunten. Als we alle nationale en internationale competities bij elkaar optellen komt dit aantal zelfs op 60 doelpunten te liggen.

Borussia Dortmund nieuw uitshirt voor 2016-2017

Borussia Dortmund voetbalshirt uit kopen?

Borussia Dortmund uitshirt nieuw 2016-2017

Het nieuwe Borussia Dortmund 2016-2017 uitshirt is inmiddels volop verkrijgbaar. De eerste competitiewedstrijd wacht op 27 augustus, als ‘Die Borussen’ thuis aantreden tegen Mainz 05. Dat zal ongetwijfeld in het gele tenue gebeuren, dus er zal even geduld moeten zijn voordat het nieuwe zwarte uittenue kan worden aanschouwd. De fanatieke achterban hoopt natuurlijk vurig dat het nieuwe seizoen mag beginnen zonder dat alle supersterren zijn weggekocht. Niet alleen verloor de club aanvoerder Mats Hummels aan Bayern, ook maakte Henrikh Mkhitarian vorige week bekend de overstap te zullen maken naar Manchester United. Middenvelder en spelverdeler İlkay Gündoğan kwam juist weer terecht bij buurman Manchester City. Daarentegen werden ook een indrukwekkend aantal nieuwe sterren aan de selectie toegevoegd. Marc Bartra (Barcelona), Sebastian Rode (Bayern München), Ousmane Dembélé (Stade Rennes), Mikel Merino (Osasuna) en de 18-jarige supertalent Emre Mor. Hoe dan ook, voor nu nodigen we je in ieder geval van harte uit om een kijkje te nemen bij onze collectie van Borussia Dortmund fanshirts. Deze zijn verkrijgbaar met shirtbedrukking en kunnen zo worden voorzien van jouw favoriete spelersnaam en rugnummer. Ook als jij jouw fanshirt nog meer flair wilt meegeven kun je natuurlijk kiezen voor je eigen naam en een zelfgekozen nummer. Verkrijgbaar in maten voor volwassenen en kids. Kortom, het is nu al volop feest in onze uitgebreide webshop. Want wij zijn fan van de club én de supporters! Ben jij één van deze fanatieke supporters? Kijk dan snel verder en selecteer jouw maat.

Klantbeoordeling 8.6

9408 beoordelingen