Borussia Dortmund Thuisshirt 2016-2017

Borussia Dortmund Thuisshirt 2016-2017

Geen enkele club op aarde heeft zo’n sterke verbondenheid met de kleur geel als Borussia Dortmund. Daar waar ‘Die Gelbe Wand’ altijd voor het feest zorgt op de tribunes, doen de spelers dat op het veld. En ook de presentatie van het nieuwe Borussia Dortmund thuisshirt 2016-2017 was weer een groot feest. Het nieuwe Borussia Dortmund shirt is met luid gejuich ontvangen door de fans en het grote publiek. Kledingsponsor Puma en de club zelf lijken een goede stap te hebben gemaakt met het nieuwe voetbalshirt. Het shirt is geel-zwart als altijd, maar gaat wel weer terug naar de verticale banen. Voor nu is het wachten tot het nieuwe seizoen aanbreekt in het magische Westfalenstadion. Dan neemt de club onder het oog van de ‘Gele muur’ het op tegen tegenstanders die het imposante voetbalstadion liever vermijden dan bezoeken. De Bundesliga, Champions League en DFB Pokal-wedstrijden zullen aankomend seizoen in het nieuwe shirt worden gespeeld. En het is wederom een bijzonder shirt geworden. Wel is het voetbalshirt ten opzichte van vorig seizoen compleet veranderd. Het nieuwe shirt is volgens de club en kledingsponsor geïnspireerd door de passie van de spelers en de fans en kent als thema 'Pure Emotion'. En dat is een thema dat in Dortmund wel aardig rijmt.

Borussia Dortmund Thuisshirt 2016-2017

Borussia Dortmund thuisshirt seizoen 2016-2017

In Dortmund en omstreken is de kleur geel. Felgeel welteverstaan. Het zal dan ook niet verrassen dat het Borussia Dortmund shirt voor 2016-2017 overwegend geel is en zwarte accenten kent. Het gebruikte geel wordt door Puma als ‘Cyber Yellow’ bestempeld en is ook de kleur die we terugzagen in het shirt van vorig seizoen. De zwarte accenten komen op verschillende plekken terug in het nieuwe shirt. Allereerst zien we de zwarte kleur terug in de band rondom de mouwen en schouders. Daarnaast kent het voetbalshirt zes banen, allen verticaal, die over drie punten op het voetbalshirt zichtbaar zijn. Zowel de rechterkant, linkerkant, als het midden van het nieuwe shirt heeft elk twee verticale banen. Deze banen worden op hun beurt gescheiden door een dunne gele lijn. Deze indeling doet ons nogal denken aan het design van het nieuwe Juventus thuisshirt, dat ook soortgelijke kenmerken heeft. Het logo van de Duitse kledingsponsor Puma is in de zwarte kleur afgebeeld en kan op borsthoogte aan de rechterkant worden teruggevonden. De linkerkant is vrijgemaakt voor het clublogo, met daarboven twee gouden sterren. Deze sterren zijn een verwijzing naar de acht gewonnen landstitels, waarvan de eerste uit 1956 dateert en de laatste uit 2012. De Duitse hoofdsponsor ‘Evonik’ zien we terug rondom het midden van het Borussia Dortmund shirt 2016-2017. Overigens staat deze sponsor al sinds 2005 op het shirt, zolang loopt de sponsorovereenkomst inmiddels al. Verder heeft het Puma shirt een ronde hals, die strak en daarmee sportief oogt. Aan de achterkant van de ronde kraag staan de welbekende initialen van de club uit Noordrijn-Westfalen: ‘BVB’. De onderrug wordt versierd met het woord 'Dortmund'. Er is in ieder geval geen misverstand over mogelijk. Het gaat hier om het imposante shirt van Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund thuisshirt voor 2016-2017

Borussia Dortmund Thuistenue 2016-2017

‘Die Schwarzgelben’ is niets voor niets de bijnaam van de spelers, fans en iedereen die de club lief heeft. De kleur geel is opvallend en kent in de zwarte kleur een goede tegenhanger. De geel-zwarte kleurencombinatie zorgt daarmee voor een goede balans en datzelfde zien we terug in het driedelige Borussia Dortmund thuistenue 2016-2017. Daar waar het nieuwe Dortmund shirt overwegend geel is en zwarte accenten heeft, is het Borussia voetbalbroekje precies het tegengestelde. De voetbalsokken zitten op hun beurt weer precies tussen de twee bovenstaande items in. Het voetbalbroekje is dan ook overwegend zwart en kent alleen aan de onderkant gele accenten. Zo zijn aan de linkerkant het logo van Puma en aan de rechterkant het clublogo in het geel afgebeeld. Het zwarte broekje loopt daarnaast uit in een gele streep die horizontaal langs de breedte van het voetbalbroekje loopt. De voetbalsokken zijn voor het grootste gedeelte geel, maar kennen ook verschillende zwarte details. Zo is de bovenste baan van de sok zwart om daarna te worden afgewisseld met geel-zwarte banen. Dit gebeurt tot boven enkelhoogte, waarna de sok weer eindigt in het geel. Op scheenhoogte staan overigens de initialen van de club te lezen, ‘BVB’. Deze initialen kwamen we ook al op het shirt zelf tegen. De nieuwe tenues van Borussia Dortmund zijn verder voorzien van het zogeheten ‘PUMA Dry Cell Systeem’. Dankzij dit systeem krijgt het shirt meer verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. Zodat de dragers hun aandacht kunnen houden bij hun taak: een optimale prestatie neerzetten.  

Borussia Dortmund nieuw shirt 2016-2017

Jouw Borussia Dortmund Shirt Online Kopen?

Borussia Dortmund is een club waar je simpelweg geen hekel aan kunt hebben. Tenzij je uiteraard voor Schalke 04 bent. Maar voor de rest van de voetbalfans is Borussia Dortmund een club die het voetbal zo mooi maakt. Met een geweldige aanhang, aantrekkelijk voetbal en een sterk collectief veroveren ‘Die Borussen’ elk voetbalhart. Als voetballiefhebber zorgen we daarom voor betaalbare Dortmund replica shirts. Zodat iedereen de club kan aanmoedigen. De shirts zijn beschikbaar in verschillende maten en door zowel kinderen als volwassen te dragen. Ook kunnen de voetbalshirts van Borussia Dortmund worden voorzien van speciale shirtbedrukking waarbij je jouw eigen naam kunt laten opdrukken of die van bijvoorbeeld van publiekslieveling Marco Reus. Voor de fans is het in ieder geval te hopen dat de nummer 11 aankomend seizoen in dienst blijft van de club. Op 26 augustus weten we voorlopig meer. Dan gaat het Bundesliga seizoen 2016/2017 namelijk van start.

Klantbeoordeling 8.6

9408 beoordelingen