Barcelona Thuisshirt 2019-2020

Barcelona Thuisshirt 2019-2020

FC Barcelona is de laatste tijd flink in het nieuws en dat komt ook door het design van het nieuwe Barcelona thuisshirt 2019-2020. Natuurlijk, de transfer van Frenkie de Jong naar de Catalaanse club is breed uitgemeten in de wereldwijde pers, maar dat shirt: oei! Want wat dacht je ervan dat de kenmerkende verticale blaugrana banen ineens op een hele manier zijn verwerkt? Al is daar in dit geval wel een reden voor. We leggen het je hieronder uit hoe het zit met de gedachte achter het opmerkelijke design.

Barcelona thuisshirt 2019-2020

Want al snel werd meteen de link gelegd met het shirt van Kroatië. Het kenmerkende rood-witte shirt van de wereld vicekampioen is immers de koning der schaakbord-designs. Ook Barcelona liet zich door dit design inspireren en dat is niet zomaar. De inspiratie werd namelijk gehaald uit de karakteristieke blokken van het Eixample district, de plek waar veel gebouwen staan van de wereldberoemde architect Antoni Gaudi. Hoewel we zo nog wel een paar redenen kunnen bedenken om met een verklaring te komen voor dit design, moeten we het maar geloven. Het is in elk geval een gedurfde zet van de Catalanen en Nike! En da’s niet voor het eerst: ook het tenue van 2015-2016 maakte een hoop los. Toen zouden de kenmerkende verticale banen namelijk worden ingeruild voor horizontale banen. 

Barcelona thuisshirt 2019-2020

Barcelona thuistenue 2019-2020

Aan de blaugrana kleuren verandert uiteraard niets en ook de Catalaanse La Senyera-vlag is op het shirt te vinden en wel in de v-hals. Deze hals wordt de vapor-hals genoemd en dat betekent in dit geval een soort van combinatie tussen een diagonale en rechte hals. Al vanaf vorig seizoen zien we deze soort hals terugkomen in de designs van Nike. En nu we het toch al over sponsors hebben: de namen van Rakuten vinden we over het midden van het shirt terwijl die van subsponsor Beko weer op de linkermouw staat. De andere onderdelen van het tenue zijn uiteraard het voetbalbroekje dat blauw van kleur is en aan de zijkanten strepen heeft en de voetbalsokken. Die zijn blauw van kleur en hebben een rode band. 

Barcelona thuisshirt 2019-2020

Barcelona voetbalshirt kopen?

Als toelichting op het nieuwe tenue komt verdediger Sergi Roberto met de volgende woorden: “Het DNA van de club FC Barcelona gaat om zoveel meer dan alleen voetbal. We zijn trots om dit voetbalshirt en de stad Barcelona te vertegenwoordigen. Het ontwerp van het nieuwe shirt laat de relatie zien met de stad en waar wij voor staan”. Voor alle fans van Barça hebben we bij Voetbalshirtskoning weer verschillende replica fanshirts in huis. Die zijn beschikbaar in verschillende maten en kunnen voorzien worden van bedrukking. Want de naam en het rugnummer van jezelf of van bijvoorbeeld Leo Messi op het Barcelona thuisshirt 2019-2020 maakt het natuurlijk net iets persoonlijker.  

Klantbeoordeling 8.6

13230 beoordelingen