Barcelona Thuisshirt 2016-2017

Barcelona Thuisshirt 2016-2017

Het nieuwste Barcelona shirt 2016-2017 is door de Catalaanse club en shirtsponsor Nike onder veel internationale aandacht gelanceerd. De huidige kampioen van de Primera División zal haar wedstrijden van het aankomende seizoen in het bijzondere voetbalshirt spelen. La Liga, de Copa del Rey, de Champions League, de Europese Supercup en het WK voor clubteams zullen elk als decor gelden om het nieuwe Barça shirt onder de aandacht te brengen van de vele miljoenen fans die de club rijk is. De club heeft er voor het komende seizoen voor gekozen om weer terug te gaan naar de wortels. Hiermee wordt na één seizoen alweer afgestapt van de horizontale strepen, zoals die in het Barcelona shirt van 2015-2016 zichtbaar waren. De Catalanen gaan weer terug naar de verticale strepen en deze beslissing is onder luid gejuich van de eigen aanhang ontvangen. De designers van het shirt hebben zich in aanloop naar het nieuwe seizoen laten inspireren door één van de meest legendarische shirts uit de rijke clubgeschiedenis. Als liefhebber van voetbal én voetbalshirts besteden we vandaag daarom graag aandacht aan het nieuwe FC Barcelona thuisshirt 2016-2017.

De Inspiratiebron Voor Het Shirt

Woensdag 20 mei 1992, Londen, Verenigd Koninkrijk. In het legendarische Wembley stadion verslaat FC Barcelona onder aanvoering van ‘El Salvador’ Johan Cruijff de Italiaanse opponent Sampdoria met 1-0, dankzij een late goal in de verlenging. Ronald Koeman is de gevierde man en is via een vrije trap hoofdverantwoordelijk voor de historische eindzege. Op dat moment is het namelijk pas de eerste keer dat de club de Europa Cup I weet te winnen. Dit gebeurt met een indrukwekkend elftal, waarbij naast Koeman, spelers als Zubizarreta, Ferrer, Guardiola, Laudrup, Bakero en Stoitsjkov de belangrijkste namen zijn. Aan het einde van volgend seizoen, op 20 mei 2017, zal de dag zijn dat het 25 jaar geleden is dat FC Barcelona de eerste Europa Cup I in de clubgeschiedenis wist te veroveren. Het begin van een ongekend succesvolle periode dat geen verdere uitleg nodig heeft. En een uitgelezen moment om dat magische seizoen te doen herleven.

Barcelona Thuis Shirt 2016-2017

Barcelona thuisshirt 2017-2017

Wat meteen opvalt als we het nieuwe Barcelona thuisshirt 2016-2017 bekijken, zijn de brede blauwe en rode verticale banen over de lengte van het voetbalshirt. Deze banen bevatten, net als in 1992, dunnere verticale banen. Daarnaast had het shirt van 1992 ook een v-hals. Wel is de hals van het aanstaande shirt in een nieuw jasje gestoken. De mouwen zijn ditmaal volledig blauw en hebben ribbels aan de onderkant. Als we de mouwen omslaan, stuiten we op een bijzondere tekst. Aan de binnenkant van de rechter mouw is de tekst ‘Un Crit' te zien, terwijl aan de linkerkant het woord 'Valent' verschijnt. Vrij vertaald betekent deze woordencombinatie ‘Ons Gehuil is Moedig’. De zinsnede komt uit het bijzondere clublied van Barcelona, ‘Cant del Barça’. De achterkant van het nieuwe voetbalshirt van Barça bevat een klein labeltje in de geel-rode kleuren van de Catalaanse vlag, terwijl op de achterkant van de kraag de clubnaam ‘Barça’ staat vermeld.

Barcelona shirt 2016-2017

Barcelona Shirt en Broekje 2016-2017

Naast het bijzondere shirt zijn ook het voetbalbroekje en de voetbalkousen geheel in stijl van de prachtige clubkleuren. Het FC Barcelona thuistenue voor 2016-2017 wordt op gepaste wijze afgemaakt door het blauwe voetbalbroekje, die aan de zijkanten een rode baan heeft. Op de rechterkant van het Barcelona voetbalbroekje 2016-2017 staat het clublogo en aan de linkerkant komt het logo van shirtsponsor Nike terug. De voetbalkousen van het nieuwe FC Barcelona tenue kennen dezelfde blauwe kleur en bevatten sportieve rode strepen aan de achterkant. Deze banen zien we de laatste seizoenen steeds vaker terug in de voetbal items die door Nike worden uitgebracht. De clubnaam Barça en het bekende ‘Swoosh logo’ van Nike staan ook op zorgvuldige wijze op de voetbalsokken afgedrukt.

De ‘Authentic’ Versie

De club en de shirtsponsor hebben ook voor dit seizoen een speciale ‘authentic versie’ uitgebracht. Deze authentic variant is het voetbalshirt dat door de voetballers zelf wordt gedragen en is voorzien van de zogeheten ‘Vapor’ technologie. De gedachtegang hierbij was dat het shirt goed moest doorademen, maar vooral niet doorzichtig mocht zijn. Met de toepassing van deze innoverende technologie is Nike van mening dat de snelheid van het spel wordt gemaximaliseerd. De Vapor technologie bevat op zijn beurt weer de zogenaamde ‘AerowSwift’, wat zorgt voor een voetbalshirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers en 50% meer stretch bevat. Het nieuwe shirt van Barcelona valt, zoals mag worden verwacht, comfortabel om het lichaam heen en biedt voetballers en andere dragers van het shirt daarmee genoeg bewegingsvrijheid. Daarnaast wordt de transpiratie 20% sneller afgedragen dan bij de eerdere shirts.

Barcelona thuistenue 2016-2017

Het Nieuwe FC Barcelona Voetbalshirt Kopen?

Het nieuwe Barcelona shirt voor 2016-2017 kan via Voetbalshirtskoning worden gekocht in een betaalbare replica editie. Voor kids en volwassenen en daarmee beschikbaar in vele maten. Tevens kan worden gekozen voor shirtbedrukking en speciale spelersshirts van wereldsterren zoals Luis Suárez, Lionel Messi en Neymar Jr. Mocht je niet kunnen kiezen, dan kun je altijd gaan voor de optie tot shirtbedrukking met je eigen naam en rugnummer. Ook kun je bij ons terecht voor losse items zoals het Barcelona voetbalbroekje en de voetbalsokken. Neem daarom snel een kijkje in onze FC Barcelona afdeling van onze gevarieerde voetbalshop. Het wachten is nu op eind mei 2017. Want dan zullen we weten of 25 jaar na die magische avond in 1992 opnieuw voetbalgeschiedenis is geschreven. 

Klantbeoordeling 8.5

15716 beoordelingen