Ajax Thuisshirt 2017-2018

Ajax Thuisshirt 2017-2018

De dag is daar. Het is het perfecte moment om het Ajax thuisshirt 2017-2018 voor het eerst in gebruik te nemen. In de Friends Arena in het Zweedse Solna (Stockholm) staat vanavond het duel te wachten tegen Manchester United. 24 mei 1995 was de laatste keer dat Ajax erin slaagde om een Europese prijs te pakken en 24 mei 2017 moet dat opnieuw gebeuren. Toen scoorde Kluivert senior de winnende treffer en wat zou het toch mooi zijn voor het Nederlandse voetbal als de 17-jarige junior datzelfde weet te doen. Na de première vandaag tijdens de Europa League finale wordt het nieuwste thuisshirt van Ajax gedragen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de thuiswedstrijden van de Eredivisie, KNVB Beker en de Europese duels. De lancering van het nieuwe thuisshirt volgt precies een week na de lancering van het nieuwe uitshirt. Waar het uitshirt is gebaseerd op het uitshirt van 1995, waarin Ajax voor het laatst de Champions League won op 24 mei van dat jaar, is het nieuwe thuisshirt eveneens op een legendarisch voetbalshirt gebaseerd. Dit shirt is namelijk een ode aan de voetbalshirts van de Amsterdamse club tijdens de jaren '70. Zowel in 1971, 1972 als in 1973 werd de voorloper van de Champions League binnengehaald, de Europa Cup I. Hieronder bespreken we het shirt met je dat net zo legendarisch moet worden als het shirt als één van de meest succesvolle periodes uit de geschiedenis.

Ajax shirt thuis 2017 2018

Ajax thuisshirt 2017-2018

Het nieuwste Ajax thuisshirt 2017-2018 heeft op het eerste oog een nogal eenvoudig design, precies zoals dat ooit in de jaren '70 ook het geval was. Dit Gouden Elftal uit de jaren ‘70 wordt nog altijd beschouwd als één van de beste elftallen ooit. Zo droegen spelers als Sjaak Swart, Johnny Rep en natuurlijk Johan Cruijff het welbekende shirt. Na het vertrek van Cruijff naar Barcelona ging het een tijdje bergafwaarts en onderging de club een transformatie van de zogenaamde Gouden Tijd naar de Magere Jaren. Qua ontwerp is het een typisch Ajax shirt dat zoals altijd te herkennen is aan de brede rode baan die over het midden van het voetbalshirt loopt. De rest is uiteraard wit van kleur. Het shirt heeft net als in de jaren zeventig een brede ronde hals. De bies aan de onderkant van de mouwen is dit seizoen rood van kleur. De drie trademark strepen van de Duitse kledingsponsor Adidas staan volgend seizoen aan de zijkanten van het voetbalshirt en zijn een stuk minder opvallend dan het laatste shirt. De strepen zijn zilver van kleur en zijn daarmee bescheiden van kleur in vergelijking met de witte achtergrond. De rechterborst van het nieuwe voetbalshirt is voorzien van het moderne merklogo van Adidas. De Duitse sponsor verzorgt sinds het jaar 2000 de clubkleding en de samenwerking zou wel eens op z’n minst 20 jaar kunnen duren. De Duitsers zullen namelijk in elk geval tot en met 2018-2019 de collecties van de Europa League finalist van 2016/2017 verzorgen. De linker borst beschikt verder over een badge het Ajax clublogo. Deze is verwerkt in het wit welke afzet tegen de rode achtergrond. Boven de badge zijn verder ook drie gouden kampioenssterren te zien. In Nederland is de regel dat per tien kampioenschappen er een ster aan het logo mag worden toegevoegd. In het geval van Ajax zijn dit 33 keer landstitels die op deze manier vorm hebben gekregen. De laatste drie seizoenen is Ajax overigens op de tweede plek geëindigd. Desondanks hebben de Europese prestaties voor een geslaagd seizoen gezorgd. De Nederlandse hoofdsponsor Ziggo versiert het midden van het rood-witte voetbalshirt. Net als het vorige shirt bevat ook het nieuwe voetbaltenue van Ajax ook een verwijzing naar de thuisstad Amsterdam. Aan de achterkant van de ronde kraag zijn namelijk de drie Andreaskruizen te zien die de stad zo kenmerken.

Ajax thuisshirt 2017 2018

Ajax thuistenue 2017-2018

Het nieuwste thuistenue van Ajax is aangevuld met witte voetbalshorts die aan de zijkanten de Adidas trademark strepen hebben, eveneens in de zilveren kleur. Op het voetbalbroekje zijn verder ook het clublogo te zien, net als het logo van de kledingsponsor. De voetbalsokken zijn voor volgend seizoen voor het grootste gedeelte wit en beschikken aan de bovenkant een horizontale rode band met daarboven de drie zilveren strepen van Adidas. Het merklogo en de drie Andreaskruizen staan in het rood afgebeeld op de nieuwste Ajax sokken voor het thuistenue. Hiermee wordt voor een mooi contrast gezorgd en een sportief geheel. Zoals we van Adidas gewend zijn, zijn ook deze voetbaltenues voorzien van de alom geprezen Climacool technology. Deze techniek zorgt voor een verbeterde verkoeling, meer ventilatie en een betere vochtafvoer. Het doel hiervan is dat de spelers het tenue bijna niet voelen tijdens het spelen en dat er optimaal wordt gepresteerd. Hoe de selectie er komend seizoen uitziet is nog een kwestie van speculeren, maar uitgaande van de huidige situatie, wordt het nieuwe Ajax thuistenue gedragen door voetballers als Kasper Dolberg, Hakim Ziyech, Davinson Sánchez, Lasse Schöne, Justin Kluivert, Donny van de Beek, Nouri, Frenkie de Jong, David Neres en Amin Younes. Daarin moet het Europese succes worden vervolgd en moet na een aantal seizoenen zonder landstitel ook weer het kampioenschap worden binnengehaald.  

Ajax thuisshirt nieuw 2017-2018

Ajax thuisshirt kopen?

Het Nederlandse voetbal is niet compleet zonder de aanwezigheid van Ajax en daarom hebben we voor de miljoenen Ajax-fans een uitgebreide collectie in huis. Hierin kun je kiezen voor zowel fanshirts als originele voetbalshirts die beschikbaar zijn in alle maten en ook kunnen worden voorzien van handige extra’s zoals shirtbedrukking. Naast onze reguliere Ajax shirts kun je ook kiezen uit keepershirts en shirts met lange mouwen. Zo kan elke fan, van jong tot oud, zich helemaal uitleven in een uitgebreide voetbal webshop. Ben je benieuwd naar de Ajax-producten? Kijk dan snel verder bij de gerelateerde producten of neem een verder kijkje in onze webshop. Maak je alvast op voor een boeiend seizoen met vele interessante voetbalgevechten. In Amsterdam willen ze namelijk niets anders dan een vervolg geven aan het Europese succes en een einde maken aan de droogte in de Nederlandse competitie. Moedig de Amsterdammers daarom aan, naar nationaal én internationaal succes. De jonge sterren van trainer Peter Bosz moeten in het nieuwe Ajax thuisshirt 2017-2018 een nieuwe Gouden Tijd inluiden.

Klantbeoordeling 8.5

15660 beoordelingen